Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiiniletut

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lettuihin ja kastikkeeseen käytetään sekä appelsiinin mehu että kuori.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
6 dl
Maitoa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Raastettua appelsiininkuorta
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

Kastike

2 kpl
Appelsiinin mehu
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Tomusokeria
2 tl
Perunajauhoja
25 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita munat ja maito, lisää jauhot ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä voissa isoja räiskäleitä tai pieniä lettuja. Sekoita kastikeainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta seos ja ota pois levyltä. Lisää voi nokareina ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada lettujen päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1278

7,8 g

3,8 g

45,8 g

22,2 g

1,2 g

10,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua appelsiininkuorta,

1 tl Suolaa,

2 tl Perunajauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli