Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa. Vatkaa munat, maito, jauhot, suola ja rasva kierrevatkaimella taikinaksi. Lisää kesäkurpitsaraaste ja anna turvota puoli tuntia.
Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele lohi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli ja säästä noin 1/3 koristeluun.
Pese sitruuna. Raasta ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Vaahdota mascarpone ja ranskankerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta sitruunalla. Säästä 1/3 vaahdosta koristelua varten ja sekoita lohi, sipuli, tilli ja kaprikset loppuosaan. Mausta pippurilla. Laita vaahdot jääkaappiin.
Kuumenna 1 tl rasvaa paistinpannulla ja annostele 1 dl lettutaikinaa pannulle. Säädä liesi keskilämmölle. Pyörittele pannua niin, että taikina leviää isoksi letuksi. Paista noin 2 minuuttia, kunnes letun pinta on hyytynyt ja reuna alkaa ruskistua. Käännä ja paista noin 1 minuutti. Paista kaikki letut samoin.
Anna lettujen jäähtyä ennen kakun kasaamista. Jaa täyte letuille ja kokoa päällystetyt letut kakuksi. Koristele kansilettu mascarponevaahdolla, tillillä, mädillä ja sitruunalla.
Vinkki: Vaihda savulohi kotimaiseen leppäsavukalasäilykkeeseen.
Vinkki: Pursota mascarponevaahto tyllalla ruusukkeiksi kansiletun päälle. Lettukakun leikkaaminen sujuu kätevimmin veitsellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
392
1640
26,1 g
13,4 g
20,5 g
5,8 g
1,3 g
17,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kapriksia (pieniä),
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta tai rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli