Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen lohikeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täyteläisessä, maidottomassa lohikeitossa on sitruunamehulla piristetty tomaattipohjainen liemi. Täydennä keittoateria hyvällä leivällä.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
6 kpl
perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Tomaattimehua
1 1/2 rkl
Sokeria
2 tl
Suolaa
1 tl
maustepippureita
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
500 g
lohifileetä (nahatonta)
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat.

1 kpl
Sipuli
6 kpl
perunaa
2 kpl
Porkkanaa
2

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppua ja porkkanakuutioita pari minuuttia. Lisää tomaattimehu, perunat, suola, sokeri ja maustepippurit. Anna keiton hautua keskilämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

1 rkl
Rypsiöljyä
1 l
Tomaattimehua
1 1/2 rkl
Sokeria
2 tl
Suolaa
1 tl
maustepippureita
3

Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi. Lisää lohikuutiot ja tomaattimurska keittoon. Anna keiton hautua hiljalleen 5–10 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä.

500 g
lohifileetä (nahatonta)
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.2.2011
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

459

1921

21,8 g

3,5 g

33,8 g

20,0 g

7,5 g

27,0 g

5,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli