Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuomaristoon kuuluvat S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho (vas.), Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, ruoka-alan moniosaaja ja yrittäjä Jyrki Sukula sekä Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila.

Tuotteiden nimet saavat Menestysresepti-tuomarit pyörittelemään päätään – ”Täähän vois olla Jugga Gurttila!”

Teksti:
Juho Kahilainen
Kuvat:
Sari Soininen
Julkaistu: 24.11.2023
|
Muokattu: 15.1.2024
Suomalainen Menestysresepti 2024 -kisan toisessa jaksossa on jaossa viisi semifinaalipaikkaa. Erityisesti tuotteiden nimet herättävät kysymyksiä tuomaristossa.

Tiistaina 28.11. MTV:llä nähtävässä kauden toisessa osassa kilpaillaan viimeisestä viidestä paikasta semifinaalissa.

Ruoka-alalle lähtenyt fyysikko Martti Paatela (Rebl Eats Oy) haluaa kehittää täydellisen välipalaleivän.

”Eväsleipähylly näyttää mun silmissä vähän samalta kuin valmisruokahylly viisi vuotta sitten – melko teollista”, hän pohjustaa ideaansa tuomaristolle.

”Meidän menestysreseptimme on täydellinen leipänen. Ateria leivän päällä.”

Leipänen hymähdyttää nimenä tuomaristoa, sillä heidän mielestään kyseessä on pienen leipäsen sijaan oikeasti kokonainen ateria.

Hymähdykset jatkuvat, kun vuoroon astelee pohjoissavolainen Netta Tikkanen (Pakkasmarja Oy).

”Haluamme haastaa kuluttajat käyttämään entistä enemmän marjoja tulevaisuudessa. Marjoja käytetään hyvin perinteisesti, ja haluamme tuoda myös uudenlaisia käyttöliittymiä perinteisten rinnalle”, hän esittelee tuotettaan.

Tuotteen nimi on Smuutikupponen. Jukka Kurttilalta tulee nimestä välitöntä palautetta: ”Minusta se on aivan kamala.”

Kupponen tosin tuntuu maistuvan, ja erityisesti Sampo Päällysaho kehuu tyrnimarjan makua.

”Mä en enää jaksa kommentoida näitä”

Tanja Heikkilä (Linkosuon Leipomo Oy) astelee tuomariston eteen oman innovaationsa kanssa.

"Tässä on ensimmäinen kotimaisista raaka-aineista eli idätetyistä härkäpavuista ja kaurasta valmistettu tacovene", hän esittelee.

Tuote syntyi vahingossa, kun Linkosuolla oltiin kehittämässä leipätuotetta, joka nousikin vahingossa kuprulle. "Mulle tuli sellainen fiilis, että tässä on sitä jotain", Tanja kertoo.

Tuotteelle on nimetty härmäläisittäin sointuvasti: Härmex-vene.

"Mä en jaksa enää kommentoida näitä nimiä", Jukka Kurttila toteaa, mutta kehuu kuitenkin tuotteen ideaa.

Mutta niin vain kommentoitavaa riittää. Esa Luomanperä (Jokilaakson Juusto Oy) tuo näytille kansainväliseltä kalskahtavan Cashew Gurt Greek Stylen, joka on käytännössä cashew-pähkinästä valmistettu jogurttityyppinen välipala.

"Mistä ihmeestä sä ton nimen keksit tälle tuotteelle?" Kurttila kysyy.

"Netistä pystyy katsomaan, mitkä on suosituimpia tuotteita. Kreikkalaistyyppiset tuotteet olivat suosituimpia tuotteita, ja kun ei voi sanoa jogurtiksi, niin gurtti on sana, jota tässä on käytetty", semifinaalipaikkaa tavoitteleva Luomanperä vastaa.

"Täähän vois olla Jugga Gurttila!" Jyrki Sukula heittää.

Mutta kuka heistä menee jatkoon?

Suomalainen menestysresepti 2024 -kilpailua voit seurata televisiosta MTV-kanavalta tiistaisin kello 20. Jaksot löytyvät myös Katsomosta.

Sarjassa etsitään uusia hittituotteita mm. S-marketin ja Prisman valikoimaan. Voittaja on selvillä tiistaina 23.1.2024.

Tänä vuonna voit seurata kuuden finalistin matkaa myös Yhteishyvän Menestysresepti Backstage -jaksoista, jotka julkaistaan yksi kerrallaan osoitteessa www.yhteishyva.fi/menestysresepti heti tv-ohjelman jälkeen.

Lisää luettavaa kilpailusta: