Kaikki alkaa kilpailijan ideasta. Pelkkä usko ei kuitenkaan riitä, sillä tie tuotteeksi kaupan hyllylle on pitkä ja oikukas. Tv-katsojat saavat seurata tuotekehitystä kotisohvaltaan, mutta kilpailijat painavat töitä hiki hatussa unelmaansa toteuttaessaan. Matkan aikana tuotteen tarina, maku ja pakkaus käydään tarkasti läpi – ja suuri merkitys on myös kuluttajatutkimuksella, joka on monena vuonna laittanut finalistien reseptit uusiksi.
Suomalaisen menestysreseptin ovat aiemmin voittaneet Bakerika (2024), Smokehouse (2023), Fallero (2021), Rostis (2020) ja Boltsi (2019). Kuka taikoo tällä kertaa ylivertaisen ruokatuotteen?
Tuomareina jatkavat S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma, ruoka-alan monitaituri Jyrki Sukula ja Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila.