Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munkit

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Mehevät, kotitekoiset munkit ovat helppo ja perinteinen vappuherkku. Pehmeä taikina ja sopivan kuuma öljy takaavat suussa sulavan lopputuloksen.

Ainekset

50 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa tai vettä
25 g
Hiivaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
7 dl
Vehnäjauhoja (noin)

Paistamiseen

1 l
Rypsiöljyä

Pinnalle

Hienoa sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~13
55
/yht. 10 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Ota margariini pehmenemään huoneenlämpöön. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi.

50 g
Margariinia
25 g
Hiivaa
2 1/2 dl
Maitoa tai vettä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
2

Lisää noin 5 dl jauhoja ja vaivaa taikinaa pari minuuttia. Lisää sitten pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhosta. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.

50 g
Margariinia
7 dl
Vehnäjauhoja (noin)
3

Kumoa taikina leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Pyörittele pötköksi ja leikkaa 20 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 20 minuuttia.

4

Kuumenna öljy korkeareunaisessa padassa tai kattilassa 170–180 asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, testaa sopiva lämpötila tiputtamalla pieni paahtoleipäpala öljyyn. Kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa, voit aloittaa munkkien paistamisen.

1 l
Rypsiöljyä
5

Kypsennä munkit noin kolme kerrallaan öljyssä 2–3 minuuttia per puoli, kunnes munkit ovat kauniin ruskeita. Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla padasta ja pyöritä sokerissa lautasella tai paperipussissa.

Vinkki: Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Jos öljy kuumenee liikaa ja alkaa savuta, siirrä kattila pois liedeltä. Jos rasva leimahtaa, tukahduta se kattilan kannella. Älä koskaan käytä vettä rasvapalon sammuttamiseen.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.