Käytä uppopaistamiseen paksupohjaista kattilaa, johon mahtuu tarpeeksi öljyä ja munkeille tilaa paistua. Hyviä kattiloita munkinpaistoon ovat esimerkiksi teräskattilat ja valurautapadat. Uppopaistamiseen kannattaa varata 1-2 litraa öljyä, jotta munkit pääsevät paistumaan vapaasti. Öljyn tulisi täyttää noin kolmasosa kattilasta.
Varaa lieden lähelle kattilan kansi siltä varata, että öljy kuumenee liikaa. Kuumaan öljyyn ei saa roiskua vettä. Jos rasva kuumenee liikaa ja syttyy palamaan, ei rasvapaloa saa missään nimessä sammuttaa vedellä.
Hyviä rasvoja munkkien paistamiseen ovat rypsi- ja auringonkukkaöljy, jotka kuumennetaan kattilassa 180 asteeseen. Öljyn lämpötilan mittaamisessa on hyvä käyttää lämpömittaria, mutta jos sellaista ei ole, voit testata lämpötilaa leipäpalan avulla: tipauta kuumaan öljyyn pieni paahtoleipäpala. Kun se ruskistuu kauniisti minuutissa, voit aloittaa munkkien paistamisen.