Munkit
Mehevät, kotitekoiset munkit ovat perinteinen vappuherkku. Pehmeä taikina ja sopivan kuuma öljy takaavat suussa sulavan lopputuloksen.
Mehevät, kotitekoiset munkit ovat perinteinen vappuherkku. Pehmeä taikina ja sopivan kuuma öljy takaavat suussa sulavan lopputuloksen.
Piristä perinteiset munkkirinkilät kierittelemällä ne vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla maustetussa sokerissa. Ohje myös videolla!
Herkkusuun munkit kätkevät sisäänsä valuvaa, kinuskinmakuista toffeeta.
Espanjalaiset pitkulaiset munkkitangot eli churrot ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita. Churrot kypsennetään uppopaistamalla ja kieritetään lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.
Vastapaistetut munkit ovat sallittuja houkutuksia myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, kun taikina tehdään gluteenittomasta jauhoseoksesta. Psylliumjauhe parantaa leivonnaisten rakennetta, mutta munkit onnistuvat myös ilman.