Paloittele ⅔ suklaasta. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen.
Kuori ja halkaise päärynät. Poista kota ja paloittele päärynät. Soseuta palat sauvasekoittimella.
Aseta siivilä kulhon päälle. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet siivilään. Puristele hedelmänpuolikkaista loppu mehu kulhoon. Säästä mehu.
Vaahdota kerma ja sokeri. Vaahdota vaniljakastike toisessa astiassa. Sekoita vaahdot päärynäsoseeseen. Kaada seos vuokaan (1 ½ – 2 l). Valuta päälle sula suklaa. Nostele suklaata haarukalla päärynävaahdon sekaan niin, että pintaan muodostuu kuvioita.
Ripottele granaattiomenan siemenet jäädykkeen pinnalle. Peitä vuoka foliolla. Laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Valmista kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää granaattiomenan mehu. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes seos sakenee.
Ota jäädyke huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen tarjoamista. Rouhi loppu suklaa. Viimeistele jäädyke suklaarouheella ja kinuskikastikeraidoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
585
2448
37,0 g
22,8 g
55,2 g
54,8 g
3,7 g
6,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli