Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosipuliperunat

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helpot valkosipuliperunat ovat klassikkolisuke vailla vertaa! Persiljalla ja valkosipulilla silatut perunat hautuvat uunissa ihanan pehmeiksi ja aromikkaiksi samalla, kun perunalaatikon pinta paahtuu herkullisen rapeaksi.

Ainekset

1 kg
Perunoita
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(ruukku) persiljaa
50 g
margariinia (maidotonta)
3/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat, kuori ja viipaloi ne. Levitä perunat uunivuokaan.

1 kg
Perunoita
2

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna persilja, säästä osa persiljasta koristeeksi. Sulata rasva. Sekoita persilja ja valkosipuli rasvasulaan. Mausta seos suolalla. Valuta perunoiden päälle.

50 g
margariinia (maidotonta)
1 kpl
(ruukku) persiljaa
4 kpl
valkosipulinkynttä
3/4 tl
suolaa
3

Kypsennä valkosipuliperunoita 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Koristele tuoreella persiljalla

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.10.2007
|
Muokattu: 18.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

171

715

7,0 g

2,7 g

22,5 g

0,8 g

1,5 g

3,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli