Pese appelsiinit, raasta kuorta (1 rkl) ja purista mehua (1 dl).
Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Sekoita tuorejuusto, kuoriraaste ja sitruunanmehu vaahtoon.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen appelsiininmehun kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Ripottele päälle mantelilastut ja murenna marengit.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi. Leikkaa jäähtyneenä ruuduiksi.
Laita sulatetut vadelmat, sokeri ja sitruunanmehu sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi. Tarjoa appelsiini-tuorejuustopalat vadelmakastikkeen kanssa.
Huom! Jos käytät kastikkeessa ulkomaisia vadelmia, kuumenna ne ennen käyttöä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
308
1290
19,3 g
8,8 g
24,3 g
14,3 g
2,3 g
8,3 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli