Ruskistettu voilevite
Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan ja loput pehmenemään kulhoon.
Kuumenna voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa, muuttuu kullanruskeaksi ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Jäähdytä voi esim. kylmässä vesihauteessa.
Yhdistä voit kulhossa ja vaahdota sähkövatkaimella.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Koristele kapriksilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.
Feta-valkosipulilevite
Hienonna feta haarukalla muruksi. Vatkaa jogurtti fetan joukkoon.
Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää sipuli, mehu ja mausteet levitteeseen.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa pitaleipien kanssa.
Hunaja-ricottalevite
Vaahdota ricotta ja tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Mausta hunajalla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.
Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle hunajaa. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa viipaloitujen croissanttien kanssa.
Vinkki: Levitelauta eli butter board toimii herkullisena naposteluherkkuna illanistujaisissa tai näyttävänä tarjottavana juhlapöydässä. Leikkuulaudan sijaan levitelaudan voi koota laakealle vadille tai jalalliselle kakkuvadille. Varaa juhlapöydän levitelautaan ottimeksi voiveitsi tai lusikka.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.