Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Levitelauta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Tee levitteistä ja lisukkeista trendikäs herkkulajitelma! Pähkinäisen makuinen voilevite maistuu juurileivän kanssa ja pikantista fetalevitteestä saat dipin vaikka pitaleivälle. Hunajainen ricottalevite hurmaa brunssilla croissantien seurassa.

Ainekset

Ruskistettu voilevite (3 dl)

250 g
voita
pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää

Feta-valkosipulilevite (4 dl)

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 dl
paksua jogurttia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää

Hunaja-ricottalevite (5 dl)

250 g
(1 rs) ricottajuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
vaniljasokeria
juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskistettu voilevite

Kuutioi voi. Laita puolet voikuutioista kattilaan ja loput pehmenemään kulhoon.

Kuumenna voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa, muuttuu kullanruskeaksi ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Jäähdytä voi esim. kylmässä vesihauteessa.

Yhdistä voit kulhossa ja vaahdota sähkövatkaimella.

Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Koristele kapriksilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hapanjuurileivän kanssa.

250 g
voita
pikkukapriksia, lehtipersiljaa, mustapippuria rouhittuna ja hapanjuurileipää
2

Feta-valkosipulilevite

Hienonna feta haarukalla muruksi. Vatkaa jogurtti fetan joukkoon.

Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää sipuli, mehu ja mausteet levitteeseen.

Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle oliiviöljyä. Koristele oliiveilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa pitaleipien kanssa.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 dl
paksua jogurttia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä, oliiveja, raastettua sitruunankuorta (luomu) ja pitaleipää
3

Hunaja-ricottalevite

Vaahdota ricotta ja tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Mausta hunajalla, sitruunanmehulla ja vaniljasokerilla.

Levitä seos leikkuulaudalle tai vadille. Valuta pinnalle hunajaa. Koristele marjoilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa viipaloitujen croissanttien kanssa.

250 g
(1 rs) ricottajuustoa
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
vaniljasokeria
juoksevaa hunajaa, tuoreita marjoja (esim. vadelmia tai pensasmustikoita), syötäviä kukkia ja croissanteja

Vinkki: Levitelauta eli butter board toimii herkullisena naposteluherkkuna illanistujaisissa tai näyttävänä tarjottavana juhlapöydässä. Leikkuulaudan sijaan levitelaudan voi koota laakealle vadille tai jalalliselle kakkuvadille. Varaa juhlapöydän levitelautaan ottimeksi voiveitsi tai lusikka.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.2.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.