Pääsiäisen kattauksessa ilahduttavat värikkäät keitetyt kananmunat. Munien värjääminen onnistuu lähes yhtä helposti kuin tavallinen kananmunien keitto: värjäävä aine lisätään keitinveden joukkoon ja munat värjäytyvät keittyessään. Toiset väriaineet vaativat kuitenkin munien pitämisen keitinvedessä vielä keittämisen jälkeen, jotta väri tarttuu munan kuoreen.
Kananmuniin tulevan värin tasaisuuteen ja voimakkuuteen vaikuttavat väriaine, keittoaika ja keitinveteen lisättävä etikka. Etikka voimistaa väriä ja voi saada aikaan eläväisen, epätasaisen värin. Oma osansa on myös kananmunan kuorella, sillä kuoren tasaisuus ja huokoisuus vaikuttavat myös lopputulokseen.
Mitä pidempään munia keität, sitä voimakkaamman värin saat. Jos haluat, voit voimistaa väriä laittamalla keitetyt kananmunat takaisin jäähdytettyyn keitinveteen 15–30 minuutiksi tai vaikka yön yli, kun nostat kattilan jääkaappiin.
Saat kananmuniin helposti myös hienoja kuvioita, kun otat avuksi sukkahousut, muutaman kumilenkin sekä yrttejä ja vaikkapa valkosipulinkuoria. Katso alta tarkemmat ohjeet eri värisiin muniin ja munien kuviointiin.