Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Sekoita helppo piirakkapohja ilman vatkainta ja vaahdottamista. Ripottele murealle pohjalle reilusti tuoreita vadelmia ja kaada päälle samettisen pehmeä, vaniljainen ranskankermatäyte. Tämä marjapiirakka onnistuu myös mustikoista, herukoista ja mansikoista!

Ainekset

Pohja

1 dl
sokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kauraleseitä
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
kananmuna
1 dl
juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
1/2 dl
maitoa tai vettä

Täyte

225 g
(1 rs) vadelmia (n. 3,5 dl)
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 dl
maitoa
2 kpl
kananmunia
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria

Lisäksi

(mintunlehtiä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rasva ja neste. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1/2 dl
Kauraleseitä
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
kananmuna
1 dl
juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
1/2 dl
maitoa tai vettä
2

Taputtele taikina jauhotetuin sormin pyöreän piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele vadelmat pohjataikinan päälle.

225 g
(1 rs) vadelmia (n. 3,5 dl)
3

Sekoita loput täytteen aineet keskenään. Levitä täyte vadelmien päälle ja heiluttele hiukan vuokaa, jotta täyte jakautuu tasaisesti vadelmien lomaan.

200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 dl
maitoa
2 kpl
kananmunia
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
4

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele jäähtynyt piiras halutessasi mintunlehdillä.

Vinkki: Vaihtelua piiraaseen saat muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla ja herukoilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.12.2004
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

217

907

11,3 g

2,9 g

23,4 g

15,3 g

1,8 g

4,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

(mintunlehtiä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli