Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Cacio e pepe

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassinen italialainen cacio e pepe eli pippurinen juustopasta valmistuu neljästä raaka-aineesta. Valitse pastan pääraaka-aineeksi laadukas karhea pasta.

Ainekset

400 g
pastaa (esim. Rummo Spaghetti)
150 g
pecorinojuustoa
2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
voita
1/2 dl
pastan keitinvettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan al denteksi. Ota talteen 2 ½ dl keitinvettä.

400 g
pastaa (esim. Rummo Spaghetti)
2

Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Paahda pippuria kuivalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja paista hetki. Lisää keitinvesi pannulle.

150 g
pecorinojuustoa
2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
voita
1/2 dl
pastan keitinvettä
3

Lisää valutettu pasta pannulle ja imeytä vesi lähes kokonaan pastaan. Sekoita pecorino pastaan muutamassa osassa. Tarjoa pasta heti.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 29.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

549

2297

20,3 g

11,5 g

66,3 g

3,3 g

6,5 g

21,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli