Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa pellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 8–10 minuuttia. Nosta talouspaperin päälle.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta.
Kuori valkosipulit. Purista sitruunan mehu (½ dl). Huuhtele pinaatti. Laita herneet, valkosipulit, mehu, pinaatti, basilika varsineen, pähkinät ja keitinvesi teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Sekoita hernekastike pastaan ja murenna pekoni pinnalle.
Vinkki: Pekonin voi jättää kokonaan pois ja tehdä pastan vegenä!
Vinkki: Pekonin sijaan pinnalle voi murustella myös rapeita lehtikaalisipsejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
481
2012
20,3 g
5,8 g
49,0 g
4,8 g
9,3 g
19,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa,
1 dl pastan keitinvettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli