Lehtikaalisipsit

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Rouskuvat lehtikaalisipsit ovat terveellistä naposteltavaa. Kokeile lehtikaalisipsejä myös salaatin päällä ja juustolautasella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 glehtikaalia
3/4 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlripaus chilihiutaleita

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit. Revi lehdet sopiviksi suupaloiksi. Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita mausteöljy lehtikaalipaloihin käsin kääntelemällä.

    MääräAinesosa
    300 glehtikaalia
    3/4 dlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlripaus chilihiutaleita
  2. 2

    Kaada lehtikaalit leivinpaperille uunipellille. Paahda uunissa 20–30 minuuttia välillä käännellen, kunnes sipsit ovat rapeita.

Vinkki: Halutessasi voit maustaa sipsit vain suolalla tai omilla lempimausteillasi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl ripaus chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä