Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Rouskuvat lehtikaalisipsit ovat terveellistä naposteltavaa. Kokeile lehtikaalisipsejä myös salaatin päällä ja juustolautasella.

Ainekset

300 g
(3 ps, à 100 g) lehtikaalia
3/4 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
ripaus chiliä tai cayennenpippuria
(½ tl inkivääriä raastettuna)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit. Revi lehdet sopiviksi suupaloiksi. Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita mausteöljy lehtikaalipaloihin käsin kääntelemällä.

2

Kaada lehtikaalit leivinpaperille uunipellille. Paahda uunissa 20–30 minuuttia välillä käännellen, kunnes sipsit ovat rapeita.

Vinkki: Halutessasi voit maustaa sipsit vain suolalla tai omilla lempimausteillasi.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 3.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

179

749

17,3 g

1,0 g

3,0 g

3,0 g

1,5 g

2,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus chiliä tai cayennenpippuria,

(½ tl inkivääriä raastettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli