Lehtikaalisipsit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit
Kappaleita
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
150°C
Rouskuvat lehtikaalisipsit ovat terveellistä naposteltavaa. Kokeile lehtikaalisipsejä myös salaatin päällä ja juustolautasella.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
(3 ps, à 100 g) lehtikaalia
3/4 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
ripaus chiliä tai cayennenpippuria
(½ tl inkivääriä raastettuna)

Vinkki: Halutessasi voit maustaa sipsit vain suolalla tai omilla lempimausteillasi.

Näin teet

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit. Revi lehdet sopiviksi suupaloiksi. Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita mausteöljy lehtikaalipaloihin käsin kääntelemällä.

2

Kaada lehtikaalit leivinpaperille uunipellille. Paahda uunissa 20–30 minuuttia välillä käännellen, kunnes sipsit ovat rapeita.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.11.2014
Muokattu: 5.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa17 g69 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj749 2995
Energiaa kcal179 715

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ripaus chiliä tai cayennenpippuria

  • (½ tl inkivääriä raastettuna)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g12 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa17 g69 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj749 2995
Energiaa kcal179 715

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ripaus chiliä tai cayennenpippuria

  • (½ tl inkivääriä raastettuna)

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.