Säädä uuni 150 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat lehtiruodit. Revi lehdet sopiviksi suupaloiksi. Yhdistä öljy ja mausteet. Sekoita mausteöljy lehtikaalipaloihin käsin kääntelemällä.
Kaada lehtikaalit leivinpaperille uunipellille. Paahda uunissa 20–30 minuuttia välillä käännellen, kunnes sipsit ovat rapeita.
Vinkki: Halutessasi voit maustaa sipsit vain suolalla tai omilla lempimausteillasi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
179
749
17,3 g
1,0 g
3,0 g
3,0 g
1,5 g
2,5 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus chiliä tai cayennenpippuria,
(½ tl inkivääriä raastettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli