Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linssi-kasvispata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Linsseistä ja kasviksista valmistuu edullinen pataruoka koko perheelle. Helppo linssi-kasvispata maustetaan kurkumalla ja garam masalalla. Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä riisiä.

Ainekset

50 g
Pala purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
100 g
Porkkanaa
200 g
Lanttua
300 g
Kukkakaalia
1 dl
Punaisia linssejä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Garam masala -mausteseosta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 - 3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja kuorittu valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.

50 g
Pala purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
100 g
Porkkanaa
200 g
Lanttua
1 dl
Punaisia linssejä
300 g
Kukkakaalia
2

Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää purjo ja valkosipuli. Sekoita hetki. Lisää loput kasvikset ja linssit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Garam masala -mausteseosta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 - 3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Keitä useasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista linssien ja kasvisten kypsyys maistamalla. Lisää tarvittaessa vettä puoli desiä kerrallaan.

Keittoaika riippuu kasvisten koosta ja linssien määrästä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 28.11.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.