Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mäti-uuniperunat

Mäti-uuniperunat

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
24 Palaa
Fork and knife
24 Palaa
Puikulaperunat saavat uunissa ihanan paahteista makua. Ranskankermalla, mädillä ja sipulilla täytetyt perunat sopivat sekä suolaiseksi alkupalaksi että lisukkeeksi.

Ainekset

600 g
(12 kpl) puikulaperunaa
2 rkl
rypsi -tai oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
150 g
(1 prk) ranskankermaa
100 g
(1 prk) kirjolohen mätiä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuivaa perunat. Halkaise perunat pitkittäin puoliksi.

600 g
(12 kpl) puikulaperunaa
2

Levitä perunat leivinpaperille pellille leikkauspinta ylöspäin. Hiero öljy ja suola perunoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Anna perunoiden jäähtyä.

2 rkl
rypsi -tai oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
3

Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita sipuli, osa ruohosipulista (2 rkl), ranskankerma, puolet mädistä ja mausteet. Täytä perunat. Koristele lopulla ruohosipulilla ja mädillä.

1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
150 g
(1 prk) ranskankermaa
100 g
(1 prk) kirjolohen mätiä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa

Hyvästi hävikki: Dippaile ylijäänyt täyte sipsien kaverina.

Vinkki: Voit käyttää kirjolohen mädin sijaan muitakin mätejä.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

44

185

2,5 g

0,8 g

3,6 g

0,4 g

0,3 g

1,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli