Pese ja kuivaa perunat. Halkaise perunat pitkittäin puoliksi.
Levitä perunat leivinpaperille pellille leikkauspinta ylöspäin. Hiero öljy ja suola perunoihin. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita. Anna perunoiden jäähtyä.
Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita sipuli, osa ruohosipulista (2 rkl), ranskankerma, puolet mädistä ja mausteet. Täytä perunat. Koristele lopulla ruohosipulilla ja mädillä.
Hyvästi hävikki: Dippaile ylijäänyt täyte sipsien kaverina.
Vinkki: Voit käyttää kirjolohen mädin sijaan muitakin mätejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
44
185
2,5 g
0,8 g
3,6 g
0,4 g
0,3 g
1,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli