Pese ja kuivaa perunat. Pistele kuoreen reikiä haarukalla ja öljyä pinta kevyesti. Nosta perunat leivinpaperille pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla.
Valmista täyte. Murenna härkäpapuvalmiste kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista 1 rkl mehua. Hienonna tilli. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan perunoiden kypsymisen ajaksi.
Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa kasaan, niin saat täytteelle paremmin tilaa. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
379
1587
21,5 g
5,0 g
30,0 g
4,5 g
2,8 g
13,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli