Pese ja lohko perunat. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Lisää öljy, suola ja pippuri. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista tsatsiki. Huuhtele ja raasta kurkku. Painele kurkusta ylimääräinen neste siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti, valkosipuli ja suola kulhossa.
Valmista yrttiöljy. Hienonna persilja. Yhdistä persilja, sitruunanmehu ja öljy keskenään ja sekoita paahdettuihin perunoihin.
Levitä perunat tarjoilukulhoon, lusikoi päälle tsatsikia ja murustele feta pinnalle. Koristele halutessasi sitruunalla ja kurkulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
460
1925
25,0 g
8,8 g
43,3 g
10,8 g
2,8 g
13,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
sitruunalohkoja,
kurkkuviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli