Aloita esivalmistelemalla maustevoit. Kuutioi 100 grammaa voita. Laita puolet voikuutioista kattilaan. Jätä loput huoneenlämpöön pehmenemään. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja pohjalle muodostuu ruskeita hippuja. Sekoita välillä, ettei voi pala pohjaan. Kaada ruskistettu voi kulhoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Huuhtele kastanjat. Kiehauta vesi ja liota kastanjoita 10 minuuttia. Siivilöi ja kuivaa kastanjat. Leikkaa kuperan puolen kuoreen ristiviillot.
Paahda kastanjoita viiltopuoli ylöspäin 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes sisus pehmenee.
Yhdistä voisula ja pehmeä voi. Vaahdota kuohkeaksi. Jaa voivaahto kahteen kulhoon. Mausta toinen rosmariinilla, muskotilla ja suolalla sekä toinen sokerilla, kanelilla ja kardemummalla.
Kuori hieman jäähtyneet kastanjat sormin tai hieromalla keittiöpyyhkeen sisällä. Tarjoa lämpiminä maustevoiden kanssa.
Vinkki: Voit paahtaa kastanjat myös airfryerissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
433
1812
23,3 g
13,5 g
47,3 g
10,3 g
8,8 g
4,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl hienonnettua rosmariinia,
ripaus muskottipähkinää,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli