Leivo makea jouluhalko ja tunnelmoi lumisen kattauksen ääressä.
Helppo ja edullinen jouluhalko tehdään tietysti kääretorttupohjaan. Ihanan pehmeän jouluhalon voi täyttää ja jättää jääkaappiin tekeytymään tarjoilupäivän aamuna. Leivonnaisen sisältä paljastuu herkullinen makuyhdistelmä aprikoosia ja kanelia.
Hetki ennen tarjoilua päädyistä leikataan palat oksiksi ja leivonnainen päällystetään kerma-rahkavaahdolla, joka muistuttaa lumikerrosta puunkuoren päällä. Koristelun viimeistely hoituu paahdetuilla mantelilastuilla ja kaakaojauheella.
Joulupöydän klassikkoleivonnainen toimii myös suolaisena versiona. Jouluhalko sitruunaisella kalatäytteellä on loistava tarjottava kalapöydässä. Sen voi myös leipoa uuteenvuoteen joululta jääneistä rippeistä.
Pohjaksi tehdään saaristolaisleivältä maistuva taikina, joka paistetaan ohuena kerroksena uunipellillä. Täytteeksi sekoitetaan sitruunainen kylmäsavulohitahna, joka levitetään leivän pinnalle aivan kuten kääretorttua tehdessä.
Herkku kääritään rullalle ja siitä leikataan pieni pala oksaksi. Suolainen jouluhalko kuorrutetaan tuorejuustolla, johon saa haarukalla tai veitsellä puumaisia kuvioita.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.