Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet piimästä, jauhot, maltaat, siirappi, öljy ja suola. Sekoita loppu piimä taikinaan. Anna turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.
Hienonna täytteen lohi ja tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset.
Levitä täyte pohjalle. Kääri levy pidemmältä sivulta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Siirrä halko tarjoiluvadille ja leikkaa päädystä halutessasi pala oksaksi halon reunalle.
Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja maito tasaiseksi. Levitä seos halon pinnalle. Halutessasi vedä haarukalla kuvioita pintaan. Koristele mädillä, tillillä ja sitruunankuoriraasteella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
195
816
10,5 g
4,8 g
13,9 g
6,7 g
0,8 g
10,6 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kaljamaltaita,
ruukkua tilliä,
mätiä,
tilliä,
raastettua sitruunankuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli