Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolainen jouluhalko

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Valmista jouluhalon suolainen versio kalapöydän antimista. Suolainen kääretorttu lainaa makunsa saaristolaisleivästä ja sisälle rullataan sitruunaista lohitahnaa.

Ainekset

Pohja

3 kpl
kananmunaa
5 dl
piimää
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
ruisjauhoja
1 dl
kaljamaltaita
2 rkl
tummaa siirappia
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa

Täyte

200 g
(2 pkt, à 100 g) kylmäsavulohta
1/2
ruukkua tilliä
1 kpl
pieni punasipuli
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Kuorrute

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
maitoa

Koristeluun

mätiä
tilliä
raastettua sitruunankuorta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet piimästä, jauhot, maltaat, siirappi, öljy ja suola. Sekoita loppu piimä taikinaan. Anna turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

3 kpl
kananmunaa
5 dl
piimää
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
ruisjauhoja
1 dl
kaljamaltaita
2 rkl
tummaa siirappia
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
2

Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.

3

Hienonna täytteen lohi ja tilli. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita täytteen ainekset.

200 g
(2 pkt, à 100 g) kylmäsavulohta
1/2
ruukkua tilliä
1 kpl
pieni punasipuli
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Levitä täyte pohjalle. Kääri levy pidemmältä sivulta tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Siirrä halko tarjoiluvadille ja leikkaa päädystä halutessasi pala oksaksi halon reunalle.

5

Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja maito tasaiseksi. Levitä seos halon pinnalle. Halutessasi vedä haarukalla kuvioita pintaan. Koristele mädillä, tillillä ja sitruunankuoriraasteella.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
maitoa
mätiä
tilliä
raastettua sitruunankuorta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Suolainen jouluhalko
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

195

816

10,5 g

4,8 g

13,9 g

6,7 g

0,8 g

10,6 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl kaljamaltaita,

ruukkua tilliä,

mätiä,

tilliä,

raastettua sitruunankuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli