Vaalea jouluhalko
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo, nopea ja edullinen jouluhalko tehdään kääretortusta, joka leikataan oksan muotoon. Täytä ja kuorruta oksa kanelisella kerma-rahkalla. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 300 g | (1 prk) aprikoosimarmeladia |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| Pinnalle | |
| 50 g | mantelilastuja |
| (tummaa kaakaojauhetta) | |
- 1.
Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Siivilöi seos munavaahtoon samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- 3.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- 4.
Paahda mantelilastut vaalean ruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja kaneli.
- 5.
Levitä torttulevylle marmeladi. Lisää päälle ohut kerros (noin 1/3) kerma-rahkavaahtoa. Kääri tiukalle rullalle, paketoi ja nosta hetkeksi jääkaappiin saumapuoli alaspäin.
- 6.
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä palat oksiksi ja aseta ne tortun reunoille. Levitä tai pursota loppu kerma-rahkavaahto tortun pinnalle. Koristele mantelilastuilla ja halutessasi kaakaojauheella.
Vaalea jouluhalko
arvosana5/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Helppo, nopea ja edullinen jouluhalko tehdään kääretortusta, joka leikataan oksan muotoon. Täytä ja kuorruta oksa kanelisella kerma-rahkalla. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 300 g | (1 prk) aprikoosimarmeladia |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
Pinnalle | |
| 50 g | mantelilastuja |
| (tummaa kaakaojauhetta) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- 2
Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Siivilöi seos munavaahtoon samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- 4
Paahda mantelilastut vaalean ruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja kaneli.
Määrä Ainesosa 50 g mantelilastuja 4 dl (2 prk) vispikermaa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa 1/2 dl sokeria 1 tl kanelia - 5
Levitä torttulevylle marmeladi. Lisää päälle ohut kerros (noin 1/3) kerma-rahkavaahtoa. Kääri tiukalle rullalle, paketoi ja nosta hetkeksi jääkaappiin saumapuoli alaspäin.
Määrä Ainesosa 300 g (1 prk) aprikoosimarmeladia - 6
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä palat oksiksi ja aseta ne tortun reunoille. Levitä tai pursota loppu kerma-rahkavaahto tortun pinnalle. Koristele mantelilastuilla ja halutessasi kaakaojauheella.
Määrä Ainesosa (tummaa kaakaojauhetta)
Vinkki: Voit käyttää myös omenamarmeladia.
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
29,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, (tummaa kaakaojauhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























