Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri sakeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kaneli ja leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Paahda mantelilastut vaalean ruskeiksi kuivalla paistinpannulla. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja kaneli.
Levitä torttulevylle marmeladi. Lisää päälle ohut kerros (noin 1/3) kerma-rahkavaahtoa. Kääri tiukalle rullalle, paketoi ja nosta hetkeksi jääkaappiin saumapuoli alaspäin.
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä palat oksiksi ja aseta ne tortun reunoille. Levitä tai pursota loppu kerma-rahkavaahto tortun pinnalle. Koristele mantelilastuilla ja halutessasi kaakaojauheella.
Vinkki: Voit käyttää myös aprikoosimarmeladia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
247
1036
13,3 g
7,8 g
27,0 g
22,4 g
0,6 g
4,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
1 tl kanelia,
(tummaa kaakaojauhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli