Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä ne leivinpaperisuikaleella.
Murskaa piparit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Mittaa jäiset puolukat ja sokeri pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tiheän siivilän läpi.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto, sokeri, piparimauste sekä suklaasula kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Kaada osa puolukkasoseesta kakun päälle raidoiksi. Säästä loppu sose tarjoilua varten. Säilytä se jääkaapissa.
Laita vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele kotimaisilla pakastemarjoilla. Tarjoa kakku lopun puolukkasoseen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
433
1811
28,6 g
15,0 g
36,4 g
30,2 g
1,6 g
6,7 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli