Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pipari-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Leivo joululahjavalvojaisiin glögin seuraksi piparipohjainen valkosuklaa-juustokakku. Koristele kakku puolukkaraidoilla ja kotimaisilla pakastemarjoilla. Ihanan talvisen marjakakun kausi jatkuu joulun jälkeenkin, kun vaihdat piparkakut kekseiksi.

Ainekset

Pohja

200 g
pipareita tai kandisokerikeksejä
75 g
voita tai margariinia

Täyte

200 g
(1 ps) pakastepuolukoita
1 1/2 dl
sokeria
200 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
2 tl
piparkakkumaustetta

Lisäksi

100 - 200 g
kotimaisia pakastemarjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä ne leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa piparit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

200 g
pipareita tai kandisokerikeksejä
75 g
voita tai margariinia
3

Mittaa jäiset puolukat ja 1 1/2 dl sokeria pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Siirrä kattila pois hellalta ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tiheän siivilän läpi.

200 g
(1 ps) pakastepuolukoita
1 1/2 dl
sokeria
4

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto, 1/2 dl sokeria, piparimauste sekä suklaasula kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

200 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
2 tl
piparkakkumaustetta
5

Kaada osa puolukkasoseesta kakun päälle raidoiksi. Säästä loppu sose tarjoilua varten. Säilytä se jääkaapissa.

6

Laita vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele kotimaisilla pakastemarjoilla. Tarjoa kakku lopun puolukkasoseen kanssa.

100 - 200 g
kotimaisia pakastemarjoja
Miltä maistui?(28 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.11.2021
|
Muokattu: 7.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

433

1811

28,6 g

15,0 g

36,4 g

30,2 g

1,6 g

6,7 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli