Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinapalloista pyöreät pizzapohjat (halkaisija noin 24 cm). Nosta pohjat pellille. Sivele pohjien päälle puolet oliiviöljystä. Taita pohjat puoliksi ja sivele loput öljystä päälle. Paista 275-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Huuhtele rucola ja tomaatit. Viipaloi tomaatit. Valuta mozzarella. Revi mozzarella ja kinkku suupaloiksi.
Avaa pizzapohjat taitoksesta auki. Levitä pesto pohjille. Täytä pohjat rucolalla, mozzarellalla, tomaatilla ja kinkulla. Viimeistele pippurilla ja balsamicokastikeraidoilla. Taita pohjat kiinni ja leikkaa puoliksi.
Vinkki: Kokeile ilmakuivatun kinkun tilalle salamia tai muita leikkeleitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
262
1094
20,3 g
9,3 g
1,3 g
1,3 g
0,5 g
17,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
600 g (1 ps) pizzataikina raakapakaste (esim, Fazer),
50 g (1 rs) rucolaa,
4 rkl pestoa,
mustapippuria rouhittuna,
balsamicokastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli