Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan käsin vaivaten. Tarkkaile jauhojen sopivaa määrää ja lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Malta alustaa riittävästi, jotta taikinaan syntyy hyvä sitko. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa 30−40 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 30 x 60 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle marmeladi ja rouhitut pähkinät. Raasta mantelimassa pinnalle.
Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle. Käännä saumapuoli alaspäin. Leikkaa rulla terävällä veitsellä pituussuunnassa kahtia, mutta jätä toisesta päästä muutaman sentin matkalta kiinni. Käännä leikkuupinnat ylöspäin. Pidä leikkuupinnat ylöspäin ja kieritä säikeitä toistensa ympäri palmikoksi. Muotoile palmikko kranssiksi leivinpaperin päällä pellillä. Nipistä liitoskohta kiinni. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele kranssi munalla ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kranssi on kypsä. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
279
1167
10,9 g
3,4 g
37,1 g
13,1 g
2,0 g
6,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl kardemummaa ,
(tomusokeria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli