Kuori ja paloittele omenat pieniksi paloiksi. Pane omenapalat, mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Vispaa mannasuurimot nesteeseen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
Poista kanelitanko ja anna puuron jäähtyä haaleaksi.
Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Ripottele halutessasi puolukoita annosten pinnalle. Tarjoa maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
173
722
0,3 g
—
37,8 g
25,8 g
2,3 g
2,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kanelitanko,
(puolukoita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli