Perinteisesti riisipuuro haudutetaan kattilassa, mutta puuro valmistuu kätevästi myös uunissa.
Riisipuuro
Perinteisesti riisipuuro haudutetaan kattilassa, mutta puuro valmistuu kätevästi myös uunissa.
Vegaanisen riisipuuron tekeminen hellalla tai uunissa on helppoa: tee riisipuuro tavalliseen tapaan, mutta käytä maidon tilalla sama määrä kasviperäistä maitojuomaa. Voit korvata maidon esimerkiksi kookosmaidolla, kaura-, soija- tai mantelijuomalla.
Myös sekametelisoppana tunnettu sekahedelmäkeitto on joulupuuron perinteinen lisuke, mutta kokeile muitakin kiisseleitä ja keittoja, kuten luumu- tai vadelmakiisseliä. Tuoreista talvisesongin hedelmistä tehty trooppinen hedelmäkeitto tai pannulla karamellisoidut persimonit maistuvat hyvin riisipuuron päällä.
Riisipuuron keittämisessä menee aikansa, joten sitä kannattaa tehdä kerralla iso kattilallinen. Ylimääräisestä joulupuurosta voi leipoa vaikka pataleivän, karjalanpiirakoita tai tehdä herkullisen jälkiruoan.
Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.
Syksyn parhaat leivonnaiset täysin sokerittomasti – kokeile itse!