Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumukiisseli

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä helppo luumukiisseli riisipuuron kaveriksi tai tarjoa se jälkiruokana kermavaahdon kanssa.

Ainekset

250 g
(1 ps) kuivattuja luumuja
8 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kanelitanko
3 rkl
perunajauhoja
1 dl
vettä
2 rkl
sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Poista kanelitanko liemestä.

250 g
(1 ps) kuivattuja luumuja
8 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
kanelitanko
2

Sekoita perunajauhot 1 dl:aan vettä. Lisää suurus ohuena nauhana, puuhaarukalla sekoittaen kiisseliin. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli alkaa saostua. Ota kattila heti pois liedeltä.

3 rkl
perunajauhoja
1 dl
vettä
3

Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle vähän sokeria, ettei pintaan muodostu kuorta.

2 rkl
sitruunamehua
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.12.2004
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

195

817

0,5 g

39,8 g

34,0 g

5,5 g

2,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl Vettä,

1 kpl kanelitanko,

1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli