Bebepiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassikkoleivos bebe saa uuden ilmeen, kun se leivotaan kätevästi piirakaksi. Murotaikinan päällä on täyteläinen vaniljakreemi, ja kokonaisuuden viimeistelee kauniin vaaleanpunainen sokerikuorrute.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| Kreemitäyte | |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 175 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Kuorrute | |
| 3 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | vettä |
| muutama tippa punaista elintarvikeväriä | |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| Lisäksi | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| nonparelleja tai koristerakeita | |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pohja jää väriltään vaaleaksi. Jäähdytä pohja.
- 2.
Valmista täyte. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli.
- 3.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva. Vatkaa kylmä kiisseli ja vaniljasokeri joukkoon.
- 4.
Levitä hillo piirakkapohjalle. Levitä kreemi hillon päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.
- 5.
Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
Bebepiirakka
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Klassikkoleivos bebe saa uuden ilmeen, kun se leivotaan kätevästi piirakaksi. Murotaikinan päällä on täyteläinen vaniljakreemi, ja kokonaisuuden viimeistelee kauniin vaaleanpunainen sokerikuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
Kreemitäyte | |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 175 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Kuorrute | |
| 3 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | vettä |
| muutama tippa punaista elintarvikeväriä | |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
Lisäksi | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| nonparelleja tai koristerakeita | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pohja jää väriltään vaaleaksi. Jäähdytä pohja.
Määrä Ainesosa 100 g voita 1 dl sokeria 1 kpl kananmuna 3 dl vehnäjauhoja - 2
Valmista täyte. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 dl sokeria 1 rkl perunajauhoja 2 kpl kananmunan keltuaista - 3
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva. Vatkaa kylmä kiisseli ja vaniljasokeri joukkoon.
Määrä Ainesosa 175 g voita tai leivontamargariinia 2 tl vaniljasokeria - 4
Levitä hillo piirakkapohjalle. Levitä kreemi hillon päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 1 dl vadelmahilloa - 5
Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 3 dl tomusokeria 2 rkl vettä muutama tippa punaista elintarvikeväriä nonparelleja tai koristerakeita
Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kypsentämätöntä riisiä tai kuivattuja herneitä.
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista pakastemurotaikinaa. Vadelmahillon sijaan sopii myös kirsikkahillo.
Hyvästi hävikki: Käytä ylijäävät valkuaiset esimerkiksi marenkiin tai munakkaaseen.
Ravintosisältö
440
Energiaa kcal
1842
Energiaa kj
24,6 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,4 g
Hiilihydraatteja
36,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
440
Energiaa kcal
1842
Energiaa kj
24,6 g
Rasvaa
14,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,4 g
Hiilihydraatteja
36,8 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama tippa punaista elintarvikeväriä, nonparelleja tai koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























