Bebepiirakka

arvosana4/5

(34)arviota
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Klassikkoleivos bebe saa uuden ilmeen, kun se leivotaan kätevästi piirakaksi. Murotaikinan päällä on täyteläinen vaniljakreemi, ja kokonaisuuden viimeistelee kauniin vaaleanpunainen sokerikuorrute.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja

Kreemitäyte

2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 dlsokeria
1 rklperunajauhoja
2 kplkananmunan keltuaista
175 gvoita tai leivontamargariinia
2 tlvaniljasokeria

Kuorrute

3 dltomusokeria
2 rklvettä
muutama tippa punaista elintarvikeväriä

Vuoan voiteluun

1 rklvoita tai leivontamargariinia

Lisäksi

1 dlvadelmahilloa
nonparelleja tai koristerakeita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pohja jää väriltään vaaleaksi. Jäähdytä pohja.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    3 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Valmista täyte. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 dlsokeria
    1 rklperunajauhoja
    2 kplkananmunan keltuaista
  3. 3

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva. Vatkaa kylmä kiisseli ja vaniljasokeri joukkoon.

    MääräAinesosa
    175 gvoita tai leivontamargariinia
    2 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Levitä hillo piirakkapohjalle. Levitä kreemi hillon päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvadelmahilloa
  5. 5

    Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    3 dltomusokeria
    2 rklvettä
    muutama tippa punaista elintarvikeväriä
    nonparelleja tai koristerakeita

Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kypsentämätöntä riisiä tai kuivattuja herneitä.

Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista pakastemurotaikinaa. Vadelmahillon sijaan sopii myös kirsikkahillo.

Hyvästi hävikki: Käytä ylijäävät valkuaiset esimerkiksi marenkiin tai munakkaaseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama tippa punaista elintarvikeväriä, nonparelleja tai koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.1.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä