Helppo italialainen uunilohi

arvosana5/5

(10)arviota
5 Annosta

30 min (josta 5 min aktiivista)

Mehevä uunilohi syntyy helposti, kun kuorrutat kalafileen valmiilla italialaiseen tapaan maustetulla tomaattikastikkeella, oliiveilla ja juustoraasteella.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä
1/2 tlsuolaa
380 g(1 prk) tomaattikastiketta italialaiseen tapaan (valio)
113 g(1 prk, 225/113 g) oliiveja
70 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta (grana padano)

Valmistus

  1. 1

    Laita lohifilee uunivuokaan nahka alaspäin. Nypi mahdolliset ruodot. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    700 glohifileetä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valuta oliivipurkista liemi pois. Hienonna oliivit. Kaada tomaattikastike kalan päälle, lisää pinnalle oliivit ja juustoraaste.

    MääräAinesosa
    113 g(1 prk, 225/113 g) oliiveja
    380 g(1 prk) tomaattikastiketta italialaiseen tapaan (valio)
    70 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta (grana padano)
  3. 3

    Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Kun kala on paksuimmasta kohdasta juuri ja juuri kypsää, ota vuoka uunista.

  4. 4

    Tarjoa perunamuusin ja kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.2.2025
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä