Rapea riisisalaatti tofulla

arvosana5/5

(14)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista trendikäs salaatti, jonka juju on uunissa rapeaksi paahdettu riisi. Rouskuva salaatti maustetaan yrteillä ja raikkaan tulisella kastikkeella. Tähän salaattiin voi käyttää aterialta yli jääneen keitetyn riisin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlkeitettyä riisiä
1 rklpunaista chilitahnaa
2 1/2 rklrypsiöljyä
200 g(1 pkt) kiinteää tofua

Kastike

1 kplpunainen chili
1 kpllime
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlvettä
2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 rklsokeria

Lisäksi

300 g(1 ps) edamamepapuja (pakaste)
1 kplkurkku
1 kplruukku korianteria
1 kplruukku minttua
1 dlsuolapähkinöitä
1/2 dlpaahdettua sipulia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sekoita riisiin chilitahna ja 2 ruokalusikallista öljyä. Levitä riisi leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi.

    MääräAinesosa
    4 dlkeitettyä riisiä
    1 rklpunaista chilitahnaa
    2 1/2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi. Kääntele loput öljystä (½ rkl) tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille toiselle pellille ohueksi kerrokseksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) kiinteää tofua
  3. 3

    Paista riisiä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia ja tofua noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat paistuneet rapeiksi. Kääntele riisiä ja tofua muutaman kerran paiston aikana.

  4. 4

    Valmista kastike. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Purista limen mehu (2 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 rklsokeria
    1 kplpunainen chili
    2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 dlvettä
  5. 5

    Sulata edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Hienonna korianteri ja minttu. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    300 g(1 ps) edamamepapuja (pakaste)
    1 kplkurkku
    1 kplruukku minttua
    1 kplruukku korianteria
    1/2 dlpaahdettua sipulia
    1 dlsuolapähkinöitä

Vinkki: Voit käyttää chilitahnan tilalla gochujang-chilitahnaa, punaista currytahnaa, srirachaa tai rapeaa valkosipulia ja chiliä öljyssä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä edelliseltä aterialta ylijäänyttä keitettyä riisiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku minttua, 1 dl suolapähkinöitä, 0.5 dl paahdettua sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä