Rapea riisisalaatti tofulla
Ainekset
Kastike
Lisäksi
Valmistus
Sekoita riisiin chilitahna ja 2 ruokalusikallista öljyä. Levitä riisi leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi.
Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi. Kääntele loput öljystä (½ rkl) tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille toiselle pellille ohueksi kerrokseksi.
Paista riisiä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia ja tofua noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat paistuneet rapeiksi. Kääntele riisiä ja tofua muutaman kerran paiston aikana.
Valmista kastike. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Purista limen mehu (2 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
Sulata edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Hienonna korianteri ja minttu. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää chilitahnan tilalla gochujang-chilitahnaa, punaista currytahnaa, srirachaa tai rapeaa valkosipulia ja chiliä öljyssä.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä edelliseltä aterialta ylijäänyttä keitettyä riisiä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1355
12,0 g
0,8 g
39,5 g
11,5 g
4,5 g
11,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl ruukku minttua,
1 dl suolapähkinöitä,
0,5 dl paahdettua sipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli