Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapea riisisalaatti tofulla

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista trendikäs salaatti, jonka juju on uunissa rapeaksi paahdettu riisi. Rouskuva salaatti maustetaan yrteillä ja raikkaan tulisella kastikkeella. Tähän salaattiin voi käyttää aterialta yli jääneen keitetyn riisin.

Ainekset

4 dl
keitettyä riisiä
1 rkl
punaista chilitahnaa
2 1/2 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 pkt) kiinteää tofua

Kastike

1 kpl
punainen chili
1 kpl
lime
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
vettä
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
sokeria

Lisäksi

300 g
(1 ps) edamamepapuja (pakaste)
1 kpl
kurkku
1 kpl
ruukku korianteria
1 kpl
ruukku minttua
1 dl
suolapähkinöitä
1/2 dl
paahdettua sipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita riisiin chilitahna ja 2 ruokalusikallista öljyä. Levitä riisi leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi.

4 dl
keitettyä riisiä
1 rkl
punaista chilitahnaa
2 1/2 rkl
rypsiöljyä
2

Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi. Kääntele loput öljystä (½ rkl) tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille toiselle pellille ohueksi kerrokseksi.

200 g
(1 pkt) kiinteää tofua
3

Paista riisiä 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuuttia ja tofua noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat paistuneet rapeiksi. Kääntele riisiä ja tofua muutaman kerran paiston aikana.

4

Valmista kastike. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Purista limen mehu (2 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

1 kpl
lime
1 rkl
sokeria
1 kpl
punainen chili
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
vettä
5

Sulata edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja viipaloi kurkku. Hienonna korianteri ja minttu. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Tarjoa heti.

300 g
(1 ps) edamamepapuja (pakaste)
1 kpl
kurkku
1 kpl
ruukku minttua
1 kpl
ruukku korianteria
1/2 dl
paahdettua sipulia
1 dl
suolapähkinöitä

Vinkki: Voit käyttää chilitahnan tilalla gochujang-chilitahnaa, punaista currytahnaa, srirachaa tai rapeaa valkosipulia ja chiliä öljyssä.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä edelliseltä aterialta ylijäänyttä keitettyä riisiä.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.2.2025
|
Muokattu: 14.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1355

12,0 g

0,8 g

39,5 g

11,5 g

4,5 g

11,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl ruukku minttua,

1 dl suolapähkinöitä,

0,5 dl paahdettua sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli