Sitruunainen kanapata

arvosana4/5

(42)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo kanapata saa raikkautta sitruunasta ja yrttistä makua timjamista. Lempeä kanapata valmistuu uunissa lähes itsekseen ja maistuu koko perheelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 g(1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku timjamia
1 kplsitruuna (luomu)
1/2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
390 g(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 tlsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu (½ dl).

    MääräAinesosa
    450 g(1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukku timjamia
    1 kplsitruuna (luomu)
  2. 2

    Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Ruskista leikkeiden pinnat ja kuullota sipulit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Laita paistileikkeet pataan (vetoisuus 2 ½ litraa). Lisää pataan timjami (2 rkl), sitruunanmehu ja -kuori, tomaattimurska, kerma ja sokeri, sekoita. Kypsennä 200 asteisessa uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

    MääräAinesosa
    390 g(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 tlsokeria
  4. 4

    Viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa esimerkiksi riisin tai ruokakauran kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä