Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen kanapata

Sitruunainen kanapata

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Helppo kanapata saa piristävää raikkautta sitruunasta ja yrttistä makua timjamista. Lempeä kanapata valmistuu uunissa lähes itsekseen ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

450 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
ruukku timjamia
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
390 g
(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu (½ dl).

450 g
(1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
ruukku timjamia
1 kpl
sitruuna (luomu)
2

Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Ruskista leikkeiden pinnat ja kuullota sipulit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.

1/2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Laita paistileikkeet pataan (vetoisuus 2 ½ litraa). Lisää pataan timjami (2 rkl), sitruunanmehu ja -kuori, tomaattimurska, kerma ja sokeri, sekoita. Kypsennä 200 asteisessa uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

390 g
(1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
sokeria
4

Viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa esimerkiksi riisin tai ruokakauran kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
Muokattu: 14.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

263

1100

11,8 g

5,8 g

8,0 g

7,3 g

2,5 g

27,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli