Sitruunainen kanapata
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo kanapata saa raikkautta sitruunasta ja yrttistä makua timjamista. Lempeä kanapata valmistuu uunissa lähes itsekseen ja maistuu koko perheelle.
| 450 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | sokeria |
- 1.
Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu (½ dl).
- 2.
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Ruskista leikkeiden pinnat ja kuullota sipulit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
- 3.
Laita paistileikkeet pataan (vetoisuus 2 ½ litraa). Lisää pataan timjami (2 rkl), sitruunanmehu ja -kuori, tomaattimurska, kerma ja sokeri, sekoita. Kypsennä 200 asteisessa uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- 4.
Viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa esimerkiksi riisin tai ruokakauran kanssa.
Sitruunainen kanapata
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Helppo kanapata saa raikkautta sitruunasta ja yrttistä makua timjamista. Lempeä kanapata valmistuu uunissa lähes itsekseen ja maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Poista timjamista paksut varret. Hienonna lehdet ohuine varsineen. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu (½ dl).
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) broilerin paistileikkeitä (maustamaton) 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl ruukku timjamia 1 kpl sitruuna (luomu) - 2
Leikkaa paistileikkeet neljään osaan. Ruskista leikkeiden pinnat ja kuullota sipulit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Laita paistileikkeet pataan (vetoisuus 2 ½ litraa). Lisää pataan timjami (2 rkl), sitruunanmehu ja -kuori, tomaattimurska, kerma ja sokeri, sekoita. Kypsennä 200 asteisessa uunissa ilman kantta noin 35 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Määrä Ainesosa 390 g (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1/2 tl sokeria - 4
Viimeistele lopulla timjamilla. Tarjoa esimerkiksi riisin tai ruokakauran kanssa.
Ravintosisältö
266
Energiaa kcal
1112
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
266
Energiaa kcal
1112
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























