Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makeat leivonnaiset

Nam, mikä herkku! Tämä juustokakku lainaa makunsa klassikkosuklaalta

Yhteishyvä juhlii 120-vuotissynttäreitä! Sen kunniaksi hemmottelemme lukijoitamme joka kuukausi maukkaalla kakkureseptillä. Helmikuussa leivotaan Fazerina-juustokakku.

Fazerina-juustokakku, joka on koristeltu suklaarouheella ja kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla
Fazerina-juustokakku, joka on koristeltu suklaarouheella ja kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
13.2.2025 | Päivitetty 13.2.2025

Tiesitkö, että Fazerina-suklaa on ihastuttanut maullaan jo vuodesta 1953? Appelsiinitryffelitäytettä ja maitosuklaata sisältävä herkku on Fazerin ensimmäinen täytesuklaa, ja se on säilyttänyt suosionsa tähän päivään sakkaa – eikä ihme!

Klassikkosuklaa maistuu sellaisenaan, mutta sitä kannattaa kokeilla myös juustokakun maustajana. Appelsiinitryffelisuklaata sisältävä juustokakku valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia. Liivatettakaan ei tarvita, sillä suklaa hyydyttää kakun.

Kakku koostuu tummasta keksipohjasta ja samettisesta täytteestä. Täytteeseen sekoitetaan Fazerina-suklaan ja kermavaahdon lisäksi maustamatonta tuorejuustoa ja mascarponea. Joukkoon lisätään myös raastettua appelsiinin kuorta ja tilkka appelsiinimehua, jotta appelsiinin ja suklaan aromit saadaan täydelliseen tasapainoon.

Kakku on parhaimmillaan, kun se saa hyytyä jääkaapissa yön yli. Jos herkkuhammasta kolottaa kovasti, tee kakku aamulla, niin pääset herkuttelemaan iltapäivällä. Käytä koristeluun rouhittua suklaata ja appelsiinikuoriraastetta, tai kokeile kandeerattuja appelsiiniviipaleita.

Kokeile myös näitä suosikkikarkkien makuisia kakkuja

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.