Makeat leivonnaiset
Klassikkoleivoksen jättiversio ihastuttaa ystävänpäivänä – bebepiirakka on syötävän suloinen
Valitsetko helpot sydänkeksit, pullan tuunaamisen vai monen kerroksen bebepiirakan? Ystävän suupielet kääntyvät varmasti hymyyn ensimmäisen suupalan myötä, nostat tarjolle mitä vain.


Sydänkeksit – hurmaavan helppoa
Helpoimmillaan teet nämä keksit vain kahdesta ainesosasta. Suloisiin sydänkekseihin tarvitset keksitaikinaa ja paistonkestävää marmeladia.
Taikina kannattaa tehdä itse, mutta jos haluat päästä todella helpolla, osta pakastemurotaikina ja ota se ajoissa sulamaan.
Taikinasta muotoillaan pieniä kiekkoja, joihin painetaan sydänkuvio peukaloilla tai pikkulusikalla. Kolo täytetään marmeladilla ja keksit paistetaan herkullisen rapeiksi.
Pakkaa jäähtyneitä keksejä pieniin pusseihin, sulje kauniilla narulla ja anna ystäville makea yllätys ystävänpäivänä.
Vadelma-murupullat – tuunaa peruspulla ihanan överiksi
Onko mitään ihanampaa kuin tuore pulla? No, ehkä tuore pulla, jonka päällä on vadelmia, rapea muruseos ja vaniljainen tuorejuustovaahto!
Leivo ensin pehmeä pullataikina. Muotoile pullat pellille ja paina lasinpohjalla syvennys pulliin. Täytä pullat vadelmilla ja muruseoksella, ja paista kauniin värisiksi.
Koristele jäähtyneet pullat tuorejuustosta ja kermasta vatkatulla vaahdolla. Voit lisätä pinnalle lopuksi vielä muutaman vadelman sekä mantelilastuja.
Kutsu ystävä tai rakas kylään ja tarjoa ihastuttavat pullat kahvin tai teen kanssa.
Bebepiirakka – suussa sulava klassikko jumbokoossa
Rapea pohja, suussa sulava kreemi ja lohkeileva vaaleanpunainen kuorrute. Lisänä makua antava ohut kerros hilloa pohjan ja kreemin välissä.
Klassisesta bebe-leivonnaisesta muotoutuu helposti 12 hengen piirakka, jolloin näpertelyn pienten leivosvuokien kanssa voi unohtaa.
Painele murotaikina piirakkavuokaan ja paista hyvissä ajoin. Keitä täytteeseen tuleva kiisseli: muista sekoittaa koko ajan ja ota kattila pois liedeltä heti, kun seos sakenee. Anna kiisselin jäähtyä ja vatkaa se voin ja vaniljasokerin kanssa.
Kokoa täytteet piirakkavuokaan pohjan päälle. Ensin kerros hilloa, sitten kreemi. Laita piirakka hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy. Sillä välin ehdit tehdä tomusokerikuorrutteen, joka valutetaan tasaisesti piirakan pinnalle. Koristele lopuksi vielä nonparelleilla.