Hurmaavat sydänkeksit
Ainekset
Valmistus
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasva-sokerivaahtoon nopeasti sekoittaen.
Muotoile taikina pötköksi, jaa 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta taikinapallot leivinpaperille pellille (12 kpl/pelti). Paina peukalolla tai teelusikalla kekseihin kaksi kuoppaa, jotka muodostavat sydämen. Täytä kuoppa marmeladilla.
Paista 175-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
Vinkki: Vadelmamarmeladin tilalla voit käyttää myös muuta paistonkestävää marmeladia.
Hyvästi hävikki: Vadelmamarmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin 3 viikkoa. Hyödynnä ylimääräinen marmeladi hillon tapaan esimerkiksi lettujen tai pannukakun päällisenä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
145
606
7,2 g
4,5 g
17,7 g
7,8 g
0,5 g
2,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli