Hurmaavat sydänkeksit
40 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä ovat maailman söpöimmät, suloisimmat ja herkullisimmat pikkuleivät. Keksit sopivat täydellisesti juhlakahvipöytään tai ihastuttavaksi ruokalahjaksi.
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | vadelmamarmeladia (paistonkestävää) |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasva-sokerivaahtoon nopeasti sekoittaen.
- 2.
Muotoile taikina pötköksi, jaa 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta taikinapallot leivinpaperille pellille (12 kpl/pelti). Paina peukalolla tai teelusikalla kekseihin kaksi kuoppaa, jotka muodostavat sydämen. Täytä kuoppa marmeladilla.
- 3.
Paista 175-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
Hurmaavat sydänkeksit
arvosana5/5
40 min (josta 30 min aktiivista)
Tässä ovat maailman söpöimmät, suloisimmat ja herkullisimmat pikkuleivät. Keksit sopivat täydellisesti juhlakahvipöytään tai ihastuttavaksi ruokalahjaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | vadelmamarmeladia (paistonkestävää) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasva-sokerivaahtoon nopeasti sekoittaen.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai leivontamargariinia 1 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Muotoile taikina pötköksi, jaa 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta taikinapallot leivinpaperille pellille (12 kpl/pelti). Paina peukalolla tai teelusikalla kekseihin kaksi kuoppaa, jotka muodostavat sydämen. Täytä kuoppa marmeladilla.
Määrä Ainesosa 1 dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää) - 3
Paista 175-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
Vinkki: Vadelmamarmeladin tilalla voit käyttää myös muuta paistonkestävää marmeladia.
Hyvästi hävikki: Vadelmamarmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin 3 viikkoa. Hyödynnä ylimääräinen marmeladi hillon tapaan esimerkiksi lettujen tai pannukakun päällisenä.
Ravintosisältö
145
Energiaa kcal
606
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,7 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
145
Energiaa kcal
606
Energiaa kj
7,2 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,7 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























