Hurmaavat sydänkeksit

arvosana5/5

(16)arviota
24 Kappaletta

40 min (josta 30 min aktiivista)

Tässä ovat maailman söpöimmät, suloisimmat ja herkullisimmat pikkuleivät. Keksit sopivat täydellisesti juhlakahvipöytään tai ihastuttavaksi ruokalahjaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
5 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasva-sokerivaahtoon nopeasti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai leivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    5 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Muotoile taikina pötköksi, jaa 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Nosta taikinapallot leivinpaperille pellille (12 kpl/pelti). Paina peukalolla tai teelusikalla kekseihin kaksi kuoppaa, jotka muodostavat sydämen. Täytä kuoppa marmeladilla.

    MääräAinesosa
    1 dlvadelmamarmeladia (paistonkestävää)
  3. 3

    Paista 175-asteisen uunin ylätasolla noin 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Vinkki: Vadelmamarmeladin tilalla voit käyttää myös muuta paistonkestävää marmeladia.

Hyvästi hävikki: Vadelmamarmeladi säilyy avattuna jääkaapissa noin 3 viikkoa. Hyödynnä ylimääräinen marmeladi hillon tapaan esimerkiksi lettujen tai pannukakun päällisenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä