Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelma-murupullat

Vadelma-murupullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Pehmoiset pullat täytetään aromikkailla vadelmilla ja rapealla muruseoksella. Paiston jälkeen pullien pinnalle pursotetaan vaniljaista tuorejuustovaahtoa.

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 kpl
kanamuna
3/4 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
125 g
(1 rs) vadelmia

Muruseos

1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
voita tai leivontamargariinia

Tuorejuustovaahto

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 prk) vaniljatuorejuustoa
2 tl
vaniljasokeria

Koristeluun

vadelmia
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 1/2 dl
maitoa
1 kpl
kanamuna
3/4 dl
sokeria
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile tangoksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.

3

Sekoita muruseoksen kuivat ainekset. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi.

1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
voita tai leivontamargariinia
4

Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullat munalla. Asettele vadelmat syvennyksiin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

125 g
(1 rs) vadelmia
5

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kerman joukkoon. Pursota tai levitä jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
200 g
(1 prk) vaniljatuorejuustoa
2 tl
vaniljasokeria

Vinkki: Jos käytät pakastevadelmia, lisää niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.

Vinkki: Vadelman tilalle sopii myös mustikka.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.2.2025
|
Muokattu: 28.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

399

1670

19,7 g

12,4 g

46,5 g

14,9 g

2,2 g

7,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kardemummaa,

vadelmia,

mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli