Vadelma-murupullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmoiset pullat täytetään aromikkailla vadelmilla ja rapealla muruseoksella. Paiston jälkeen pullien pinnalle pursotetaan vaniljaista tuorejuustovaahtoa.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 kpl | kanamuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| Muruseos | |
|---|---|
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| Tuorejuustovaahto | |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljatuorejuustoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Koristeluun | |
| vadelmia | |
| mantelilastuja | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
- 2.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile tangoksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.
- 3.
Sekoita muruseoksen kuivat ainekset. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- 4.
Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullat munalla. Asettele vadelmat syvennyksiin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- 5.
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kerman joukkoon. Pursota tai levitä jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.
Vadelma-murupullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Pehmoiset pullat täytetään aromikkailla vadelmilla ja rapealla muruseoksella. Paiston jälkeen pullien pinnalle pursotetaan vaniljaista tuorejuustovaahtoa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 kpl | kanamuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
Muruseos | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
Tuorejuustovaahto | |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 200 g | (1 prk) vaniljatuorejuustoa |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Koristeluun | |
| vadelmia | |
| mantelilastuja | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 kpl kanamuna 3/4 dl sokeria 2 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g voita tai leivontamargariinia - 2
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile tangoksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.
- 3
Sekoita muruseoksen kuivat ainekset. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 3/4 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 50 g voita tai leivontamargariinia - 4
Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullat munalla. Asettele vadelmat syvennyksiin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) vadelmia - 5
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kerman joukkoon. Pursota tai levitä jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 200 g (1 prk) vaniljatuorejuustoa 2 tl vaniljasokeria
Vinkki: Jos käytät pakastevadelmia, lisää niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.
Vinkki: Vadelman tilalle sopii myös mustikka.
Ravintosisältö
399
Energiaa kcal
1670
Energiaa kj
19,7 g
Rasvaa
12,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,5 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
399
Energiaa kcal
1670
Energiaa kj
19,7 g
Rasvaa
12,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,5 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kardemummaa, vadelmia, mantelilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























