
Vadelma-murupullat
Ainekset
Muruseos
Tuorejuustovaahto
Koristeluun
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile tangoksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.
Sekoita muruseoksen kuivat ainekset. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi.
Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullat munalla. Asettele vadelmat syvennyksiin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kerman joukkoon. Pursota tai levitä jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.
Vinkki: Jos käytät pakastevadelmia, lisää niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.
Vinkki: Vadelman tilalle sopii myös mustikka.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
399
1670
19,7 g
12,4 g
46,5 g
14,9 g
2,2 g
7,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kardemummaa,
vadelmia,
mantelilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli