Vadelma-murupullat

arvosana5/5

(10)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pehmoiset pullat täytetään aromikkailla vadelmilla ja rapealla muruseoksella. Paiston jälkeen pullien pinnalle pursotetaan vaniljaista tuorejuustovaahtoa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
1 kplkanamuna
3/4 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia
125 g (1 rs) vadelmia

Muruseos

1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
50 gvoita tai leivontamargariinia

Tuorejuustovaahto

2 dl(1 prk) kuohukermaa
200 g(1 prk) vaniljatuorejuustoa
2 tlvaniljasokeria

Koristeluun

vadelmia
mantelilastuja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko muna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 kplkanamuna
    3/4 dlsokeria
    2 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile tangoksi. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä ne pulliksi uunipellille leivinpaperille. Peitä pullat liinalla ja kohota peitettynä noin puoli tuntia.

  3. 3

    Sekoita muruseoksen kuivat ainekset. Lisää rasva ja nypi murumaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    50 gvoita tai leivontamargariinia
  4. 4

    Paina jauhotetulla juomalasin pohjalla syvennys pulliin. Voitele pullat munalla. Asettele vadelmat syvennyksiin. Ripottele muruseos pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    125 g (1 rs) vadelmia
  5. 5

    Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kerman joukkoon. Pursota tai levitä jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    200 g(1 prk) vaniljatuorejuustoa
    2 tlvaniljasokeria

Vinkki: Jos käytät pakastevadelmia, lisää niiden joukkoon 1 rkl perunajauhoja.

Vinkki: Vadelman tilalle sopii myös mustikka.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kardemummaa, vadelmia, mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.2.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä