Paras kaalilaatikko

arvosana4/5

(50)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kaalilaatikko on aina maistuva arkiruokasuosikki! Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen kaalilaatikkoon, kokeile riisin tilalla rikottuja ohrasuurimoita.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlriisiä
8 dlvettä
2 kpllihaliemikuutiota
1 kgkaalia
2 kplsipulia
400 g(1 pkt) jauhelihaa
4 rklrypsiöljyä
1/2 dlsiirappia
1 rklmeiramia
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

1/2 dlkorppujauhoja
25 gmargariinia

Lisäksi

puolukkasosetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    2 dlriisiä
  2. 2

    Kuumenna vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Jätä liemi odottamaan.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    2 kpllihaliemikuutiota
  3. 3

    Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää paistinpannulle 2 rkl öljyä ja hauduta kaalit muutamassa erässä pehmeiksi. Lisää kaalit uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kypsät riisit tai ohrasuurimot.

    MääräAinesosa
    1 kgkaalia
    2 kplsipulia
    4 rklrypsiöljyä
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
  4. 4

    Valuta siirappi ja ripottele mausteet vuokaan ja sekoita ainekset hyvin. Kaada lihaliemi vuokaan.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsiirappia
    1 rklmeiramia
    1 1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Ripottele korppujauhot pinnalle ja lisää margariini nokareina päälle. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunti tai kunnes ruoka on kypsä. Tarjoa puolukkasoseen kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    25 gmargariinia
    puolukkasosetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puolukkasosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä