Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaalilaatikko
Play

Kaalilaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina herkulliselle. Annoksen kruunaa puolukkahillo. Voiko olla parempaa?

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Kaalia
2 kpl
Sipulia
2 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
2 dl
Riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Meiramia
1/2 tl
Pippuria
3 dl
Lihalientä

pinnalle

Korppujauhoja
Voinokareita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kypsennä riisi tai ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja sipuli öljytilkassa pannulla. Suikaloi kaali ja paista öljytilkassa esimerkiksi isossa vokissa pehmeäksi. Sekoita ainekset keskenään, mausta siirapilla, suolalla, meiramilla ja pippurilla. Kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää lihaliemi.

2 kpl
Sipulia
2 - 3 rkl
Siirappia
3 dl
Lihalientä
400 g
Jauhelihaa
1 1/2 tl
Suolaa
5 dl
Vettä
1 kg
Kaalia
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Pippuria
2 dl
Riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
1 rkl
Meiramia
2

Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää muutamia voinokareita. Paista 175-asteisessa uunissa reilu tunti.

Voinokareita
Korppujauhoja
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.9.2014
Muokattu: 18.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1719

20,2 g

6,7 g

38,5 g

14,7 g

4,3 g

16,2 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Korppujauhoja,

Voinokareita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli