Paras kaalilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaalilaatikko on aina maistuva arkiruokasuosikki! Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen kaalilaatikkoon, kokeile riisin tilalla rikottuja ohrasuurimoita.
| 2 dl | riisiä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 1 kg | kaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1 rkl | meiramia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 25 g | margariinia |
| Lisäksi | |
| puolukkasosetta | |
- 1.
Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuumenna vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Jätä liemi odottamaan.
- 3.
Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää paistinpannulle 2 rkl öljyä ja hauduta kaalit muutamassa erässä pehmeiksi. Lisää kaalit uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kypsät riisit tai ohrasuurimot.
- 4.
Valuta siirappi ja ripottele mausteet vuokaan ja sekoita ainekset hyvin. Kaada lihaliemi vuokaan.
- 5.
Ripottele korppujauhot pinnalle ja lisää margariini nokareina päälle. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunti tai kunnes ruoka on kypsä. Tarjoa puolukkasoseen kanssa.
Kaalilaatikko on aina maistuva arkiruokasuosikki! Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen kaalilaatikkoon, kokeile riisin tilalla rikottuja ohrasuurimoita.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | riisiä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 1 kg | kaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1 rkl | meiramia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 25 g | margariinia |
Lisäksi | |
| puolukkasosetta | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 2 dl riisiä - 2
Kuumenna vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Jätä liemi odottamaan.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 2 kpl lihaliemikuutiota - 3
Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää paistinpannulle 2 rkl öljyä ja hauduta kaalit muutamassa erässä pehmeiksi. Lisää kaalit uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kypsät riisit tai ohrasuurimot.
Määrä Ainesosa 1 kg kaalia 2 kpl sipulia 4 rkl rypsiöljyä 400 g (1 pkt) jauhelihaa - 4
Valuta siirappi ja ripottele mausteet vuokaan ja sekoita ainekset hyvin. Kaada lihaliemi vuokaan.
Määrä Ainesosa 1/2 dl siirappia 1 rkl meiramia 1 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Ripottele korppujauhot pinnalle ja lisää margariini nokareina päälle. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunti tai kunnes ruoka on kypsä. Tarjoa puolukkasoseen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 25 g margariinia puolukkasosetta
Ravintosisältö
425
Energiaa kcal
1776
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
16,2 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
425
Energiaa kcal
1776
Energiaa kj
17,7 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
16,2 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: puolukkasosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























