Kypsennä riisi tai ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna vesi ja liuota lihaliemikuutiot siihen. Jätä liemi odottamaan.
Huuhtele ja suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isolla paistinpannulla 2 rkl öljyä ja ruskista siinä jauheliha ja sipuli. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Lisää paistinpannulle 2 rkl öljyä ja hauduta kaalit muutamassa erässä pehmeiksi. Lisää kaalit uunivuokaan. Lisää vuokaan myös kypsät riisit tai ohrasuurimot.
Valuta siirappi ja ripottele mausteet vuokaan ja sekoita ainekset hyvin. Kaada lihaliemi vuokaan.
Ripottele korppujauhot pinnalle ja lisää margariini nokareina päälle. Paista laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunti tai kunnes ruoka on kypsä. Tarjoa puolukkasoseen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
421
1760
17,7 g
3,8 g
43,3 g
16,0 g
4,5 g
18,8 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
puolukkasosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli