Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää rusinat ja kanelitanko. Kuumenna ja keitä 15 minuuttia, kunnes rusinat pehmenevät.
Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Ota kanelitanko pois kattilasta. Valuta suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen soppaan. Kuumenna ja kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä.
Ripottele sopan pinnalle sokeria, peitä kattila kannella ja anna jäähtyä. Tarjoa rusinasoppa riisipuuron tai kermavaahdon kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
297
1243
0,3 g
—
65,8 g
61,8 g
6,0 g
1,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli