Kookosriisipuuro ja tuorehedelmäkeitto
60 min

Nappaa talteen!
Kookosmaitoon keitetty riisipuuro on kuin joulutervehdys tropiikista. Varsinkin, kun tarjoat kookosriisipuuron tuoreista hedelmistä tehdyn hedelmäkeiton kanssa.
| Kookosriisipuuro | |
|---|---|
| 8 dl | vettä |
| 2 dl | puuroriisiä |
| 400 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| manteli, halutessasi | |
| Tuorehedelmäkeitto | |
| 2 kpl | klementiiniä |
| 2 kpl | punaista päärynää |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 6 dl | appelsiinimehua |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 dl | kylmää vettä |
| 1 rkl | perunajauhoja |
- 1.
Tee ensin hedelmäkeitto. Kuori ja paloittele klementiinit ja päärynät. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla kulhon päällä.
- 2.
Keitä appelsiinimehua ja kanelitankoa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet ja sokeri. Poista kanelitanko. Yhdistä vesi ja perunajauhot pienessä kulhossa. Kaada seos mehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä. Lisää hedelmät ja anna jäähtyä.
- 3.
Keitä riisipuuro. Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää manteli halutessasi.
- 4.
Tarjoa puuro lämpimän tai viilennetyn tuorehedelmäkeiton kanssa.
Kookosriisipuuro ja tuorehedelmäkeitto
Kookosmaitoon keitetty riisipuuro on kuin joulutervehdys tropiikista. Varsinkin, kun tarjoat kookosriisipuuron tuoreista hedelmistä tehdyn hedelmäkeiton kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kookosriisipuuro | |
| 8 dl | vettä |
| 2 dl | puuroriisiä |
| 400 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| manteli, halutessasi | |
Tuorehedelmäkeitto | |
| 2 kpl | klementiiniä |
| 2 kpl | punaista päärynää |
| 1 kpl | granaattiomena |
| 6 dl | appelsiinimehua |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 dl | kylmää vettä |
| 1 rkl | perunajauhoja |
Valmistus
- 1
Tee ensin hedelmäkeitto. Kuori ja paloittele klementiinit ja päärynät. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla kulhon päällä.
Määrä Ainesosa 2 kpl punaista päärynää 2 kpl klementiiniä 1 kpl granaattiomena - 2
Keitä appelsiinimehua ja kanelitankoa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet ja sokeri. Poista kanelitanko. Yhdistä vesi ja perunajauhot pienessä kulhossa. Kaada seos mehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä. Lisää hedelmät ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 6 dl appelsiinimehua 1 kpl kanelitanko 1 dl kookoshiutaleita 2 rkl sokeria 1 dl kylmää vettä 1 rkl perunajauhoja - 3
Keitä riisipuuro. Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää manteli halutessasi.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 2 dl puuroriisiä 400 ml (1 prk) kookosmaitoa 1/2 tl suolaa manteli, halutessasi - 4
Tarjoa puuro lämpimän tai viilennetyn tuorehedelmäkeiton kanssa.
Vinkki: Tuorehedelmäkeitto maistuu myös ilman kookosta.
Ravintosisältö
581
Energiaa kcal
2433
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
24,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,8 g
Hiilihydraatteja
36,3 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
581
Energiaa kcal
2433
Energiaa kj
27,8 g
Rasvaa
24,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,8 g
Hiilihydraatteja
36,3 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 dl Vettä, 0.5 tl Suolaa, Manteli, halutessasi, 1 kpl Kanelitanko, 1 dl Kylmää vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























