Granaattiomenatoti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Kaada kuppeihin omenatotia glögin sijaan. Kirpeän hapokas granaattiomenamehu sekä värjää että raikastaa kuuman totin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kplgranaattiomenaa
1 lomenamehua
1 kplpala tuoretta inkivääriä
1 kplkanelitanko
1 tlkardemumman siemeniä
1 - 2 kpltähtianista
2 - 3 rklfariinisokeria
pähkinöitä tai manteleita

Valmistus

  1. 1

    Kaada omenamehu kattilaan. Lisää mausteet ja hauduta juomaa hiljalleen 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 lomenamehua
    1 kplpala tuoretta inkivääriä
    2 - 3 rklfariinisokeria
    1 - 2 kpltähtianista
    1 tlkardemumman siemeniä
    1 kplkanelitanko
  2. 2

    Siivilöi mausteet pois. Puserra granaattiomenista mehu ja kaada omenamehun joukkoon.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplgranaattiomenaa
  3. 3

    Kuumenna juoma ennen tarjoamista. Lisää juomaan granaattiomenan siemeniä ja pähkinöitä tai manteleita.

    MääräAinesosa
    pähkinöitä tai manteleita
    2 - 3 kplgranaattiomenaa

Vinkki: Halutessasi voit korvata osan omenamehusta valkoviinillä tai käyttää totiin siideriä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, Kanelitanko, 1 tl Kardemumman siemeniä, Tähtianista, Pähkinöitä tai manteleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä