Lämmin päärynä-persimonsalaatti
20 min

Nappaa talteen!
Lämmin päärynä-persimonsalaatti maistuu ihanasti joululle. Tämä lämmin lisäkesalaatti saa värinsä punakaalista ja sattumat mantelista sekä rusinoista. Helppo vegaaninen päärynä-persimonsalaatti toimii myös alkuruokana.
| 600 g | (2-3) persimonia |
| 350 g | (2 kpl) päärynää |
| 600 g | punakaalia |
| 5 rkl | rypsiöljyä |
| 120 g | (1 ps) manteli-rusinasekoitusta |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja viipaloi päärynät. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kaalia 2–3 minuuttia, kunnes se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.
- 2.
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista päärynäviipaleita pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne hieman ruskistuvat. Laita päärynäviipaleet persimon-kaalipaistoksen päälle.
- 3.
Ota pannu pois levyltä. Lisää vielä kuumalle pannulle loput öljystä, etikka, sokeri, piparkakkumauste ja suola. Sekoita ja kaada lämmin kastike paistoksen päälle. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa heti.
Lämmin päärynä-persimonsalaatti maistuu ihanasti joululle. Tämä lämmin lisäkesalaatti saa värinsä punakaalista ja sattumat mantelista sekä rusinoista. Helppo vegaaninen päärynä-persimonsalaatti toimii myös alkuruokana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (2-3) persimonia |
| 350 g | (2 kpl) päärynää |
| 600 g | punakaalia |
| 5 rkl | rypsiöljyä |
| 120 g | (1 ps) manteli-rusinasekoitusta |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja viipaloi päärynät. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kaalia 2–3 minuuttia, kunnes se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.
Määrä Ainesosa 600 g (2-3) persimonia 350 g (2 kpl) päärynää 600 g punakaalia 5 rkl rypsiöljyä 120 g (1 ps) manteli-rusinasekoitusta - 2
Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista päärynäviipaleita pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne hieman ruskistuvat. Laita päärynäviipaleet persimon-kaalipaistoksen päälle.
Määrä Ainesosa 350 g (2 kpl) päärynää - 3
Ota pannu pois levyltä. Lisää vielä kuumalle pannulle loput öljystä, etikka, sokeri, piparkakkumauste ja suola. Sekoita ja kaada lämmin kastike paistoksen päälle. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 2 rkl punaviinietikkaa 1 tl piparkakkumaustetta 1 rkl sokeria 1 tl suolaa
Ravintosisältö
395
Energiaa kcal
1655
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
45,0 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
395
Energiaa kcal
1655
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,0 g
Hiilihydraatteja
45,0 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























