Lämmin päärynä-persimonsalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min

Lämmin päärynä-persimonsalaatti maistuu ihanasti joululle. Tämä lämmin lisäkesalaatti saa värinsä punakaalista ja sattumat mantelista sekä rusinoista. Helppo vegaaninen päärynä-persimonsalaatti toimii myös alkuruokana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(2-3) persimonia
350 g(2 kpl) päärynää
600 gpunakaalia
5 rklrypsiöljyä
120 g(1 ps) manteli-rusinasekoitusta
2 rklpunaviinietikkaa
1 rklsokeria
1 tlpiparkakkumaustetta
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja viipaloi päärynät. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kaalia 2–3 minuuttia, kunnes se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.

    MääräAinesosa
    600 g(2-3) persimonia
    350 g(2 kpl) päärynää
    600 gpunakaalia
    5 rklrypsiöljyä
    120 g(1 ps) manteli-rusinasekoitusta
  2. 2

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista päärynäviipaleita pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne hieman ruskistuvat. Laita päärynäviipaleet persimon-kaalipaistoksen päälle.

    MääräAinesosa
    350 g(2 kpl) päärynää
  3. 3

    Ota pannu pois levyltä. Lisää vielä kuumalle pannulle loput öljystä, etikka, sokeri, piparkakkumauste ja suola. Sekoita ja kaada lämmin kastike paistoksen päälle. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    2 rklpunaviinietikkaa
    1 tlpiparkakkumaustetta
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
28.11.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä