Lämmin päärynä-persimonsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin päärynä-persimonsalaatti

Lämmin päärynä-persimonsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Runsaan hedelmäisessä kaali-mantelipaistoksessa maistuvat joulun hienoimmat maut.

Ainekset

2 - 3 kpl
(600 g) persimonia
2 kpl
Punaista päärynää
600 g
Punakaalia
5 rkl
Oliiviöljyä
120 g
(1 pussi) manteli-rusinasekoitusta
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Piparkakkumaustetta
1 tl
Suolaa
2 dl
Rucolaa tai babypinaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja halkaise päärynät. Hienonna kaali.

2 - 3 kpl
(600 g) persimonia
2 kpl
Punaista päärynää
600 g
Punakaalia
2

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista kaalia 2–3 minuuttia niin, että se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.

5 rkl
Oliiviöljyä
120 g
(1 pussi) manteli-rusinasekoitusta
3

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista päärynöitä leikkauspinta alaspäin 3–5 minuuttia. Laita päärynät paistoksen päälle.

4

Ota pannu levyltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä kuumalle pannulle. Sekoita siihen etikka, sokeri ja mausteet. Kaada lämmin kastike pannulta paistoksen päälle. Viimeistele rucolalla tai pinaatilla ja tarjoa heti.

2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Piparkakkumaustetta
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Rucolaa tai babypinaattia
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1489

356

17,8 g

2,3 g

38,0 g

38,0 g

10,0 g

4,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Piparkakkumaustetta,

1 tl Suolaa,

2 dl Rucolaa tai babypinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli