Lämmin päärynä-persimonsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin päärynä-persimonsalaatti

Lämmin päärynä-persimonsalaatti
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Runsaan hedelmäisessä kaali-mantelipaistoksessa maistuvat joulun hienoimmat maut.
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 3 kpl
(600 g) persimonia
2 kpl
Punaista päärynää
600 g
Punakaalia
5 rkl
Oliiviöljyä
120 g
(1 pussi) manteli-rusinasekoitusta
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Piparkakkumaustetta
1 tl
Suolaa
2 dl
Rucolaa tai babypinaattia

Näin teet

1

Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja halkaise päärynät. Hienonna kaali.

2 - 3 kpl
(600 g) persimonia
2 kpl
Punaista päärynää
600 g
Punakaalia
2

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista kaalia 2–3 minuuttia niin, että se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.

5 rkl
Oliiviöljyä
120 g
(1 pussi) manteli-rusinasekoitusta
3

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista päärynöitä leikkauspinta alaspäin 3–5 minuuttia. Laita päärynät paistoksen päälle.

4

Ota pannu levyltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä kuumalle pannulle. Sekoita siihen etikka, sokeri ja mausteet. Kaada lämmin kastike pannulta paistoksen päälle. Viimeistele rucolalla tai pinaatilla ja tarjoa heti.

2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Piparkakkumaustetta
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Rucolaa tai babypinaattia
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1489 5955
Energiaa kcal356 1423
Rasvaa17.8 g71.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.3 g9.0 g
Hiilihydraatteja38.0 g152.0 g
Sokereita38.0 g152.0 g
Kuituja10.0 g40.0 g
Proteiinia4.3 g17.0 g
Suolaa0.0 g0.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Piparkakkumaustetta

  • 1 tl Suolaa

  • 2 dl Rucolaa tai babypinaattia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1489 5955
Energiaa kcal356 1423
Rasvaa17.8 g71.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.3 g9.0 g
Hiilihydraatteja38.0 g152.0 g
Sokereita38.0 g152.0 g
Kuituja10.0 g40.0 g
Proteiinia4.3 g17.0 g
Suolaa0.0 g0.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Piparkakkumaustetta

  • 1 tl Suolaa

  • 2 dl Rucolaa tai babypinaattia

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.