Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin päärynä-persimonsalaatti

Lämmin päärynä-persimonsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämmin päärynä-persimonsalaatti maistuu ihanasti joululle. Tämä lämmin lisäkesalaatti saa värinsä punakaalista ja sattumat mantelista sekä rusinoista. Helppo vegaaninen späärynä-persimonsalaatti toimii myös alkuruokana.

Ainekset

600 g
(2-3) persimonia
350 g
(2 kpl) päärynää
600 g
Punakaalia
5 rkl
Rypsiöljyä
120 g
(1 pussi) manteli-rusinasekoitusta
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Piparkakkumaustetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria myllystä
2 dl
Rucolaa tai babypinaattia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja viipaloi päärynät. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kaalia 2–3 minuuttia, kunnes se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.

600 g
(2-3) persimonia
350 g
(2 kpl) päärynää
600 g
Punakaalia
5 rkl
Rypsiöljyä
120 g
(1 pussi) manteli-rusinasekoitusta
2

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista päärynäviipaleita pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne hieman ruskistuvat. Laita päärynäviipaleet persimon-kaalipaistoksen päälle.

350 g
(2 kpl) päärynää
3

Ota pannu pois levyltä. Lisää vielä kuumalle pannulle loput öljystä, etikka, sokeri, piparkakkumauste ja suola. Sekoita ja kaada lämmin kastike paistoksen päälle. Rouhi päälle mustapippuria.

2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Piparkakkumaustetta
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
4

Viimeistele halutessasi rucolalla tai pinaatilla. Tarjoa heti.

2 dl
Rucolaa tai babypinaattia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 15.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

244

1022

0,8 g

45,0 g

45,0 g

12,5 g

5,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 rkl Rypsiöljyä,

1 tl Piparkakkumaustetta,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria myllystä,

2 dl Rucolaa tai babypinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli