Pese hedelmät. Kuutioi persimonit ja halkaise päärynät. Hienonna kaali.
Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista kaalia 2–3 minuuttia niin, että se hieman pehmenee. Lisää persimonit ja manteli-rusinasekoitus. Paista 2 minuuttia ja siirrä tarjoiluvadille.
Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla ja paista päärynöitä leikkauspinta alaspäin 3–5 minuuttia. Laita päärynät paistoksen päälle.
Ota pannu levyltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä kuumalle pannulle. Sekoita siihen etikka, sokeri ja mausteet. Kaada lämmin kastike pannulta paistoksen päälle. Viimeistele rucolalla tai pinaatilla ja tarjoa heti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1489
356
17,8 g
2,3 g
38,0 g
38,0 g
10,0 g
4,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Piparkakkumaustetta,
1 tl Suolaa,
2 dl Rucolaa tai babypinaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli