Sekahedelmäkeitto
15 min

Nappaa talteen!
Perinteinen sekahedelmäkiisseli on joulun luottojälkiruoka, joka maistuu myös aamupalalla tai lounaalla riisipuuron kanssa.
| 5 dl | vettä |
| 5 dl | omenamehua |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 kpl | vaniljatankoa |
| 250 g | (1 ps) kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 dl | rusinoita |
| Suurus | |
|---|---|
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | perunajauhoja |
- 1.
Laita vesi, mehu ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko, lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- 2.
Pilko halutessasi sekahedelmäpussin omenat ja päärynät pienemmiksi. Lisää hedelmät kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
- 3.
Hedelmien kiehuessa sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
- 4.
Ota vaniljatanko pois kattilasta. Lisää rusinat. Valuta joukkoon suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä kannen alla. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron kanssa.
Sekahedelmäkeitto
Perinteinen sekahedelmäkiisseli on joulun luottojälkiruoka, joka maistuu myös aamupalalla tai lounaalla riisipuuron kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 5 dl | omenamehua |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 kpl | vaniljatankoa |
| 250 g | (1 ps) kuivattuja sekahedelmiä |
| 1 dl | rusinoita |
Suurus | |
| 2 rkl | vettä |
| 2 rkl | perunajauhoja |
Valmistus
- 1
Laita vesi, mehu ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko, lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 5 dl omenamehua 3/4 dl sokeria 1/2 kpl vaniljatankoa - 2
Pilko halutessasi sekahedelmäpussin omenat ja päärynät pienemmiksi. Lisää hedelmät kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) kuivattuja sekahedelmiä - 3
Hedelmien kiehuessa sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl perunajauhoja 2 rkl vettä - 4
Ota vaniljatanko pois kattilasta. Lisää rusinat. Valuta joukkoon suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä kannen alla. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl rusinoita
Huuhtele kiisselistä poistettu vaniljatanko, anna kuivua ja käytä uudelleen makua antamassa esimerkiksi kiisseleissä tai kermapohjaisissa jälkiruoissa.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
890
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
46,7 g
Hiilihydraatteja
44,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
890
Energiaa kj
0,2 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
46,7 g
Hiilihydraatteja
44,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl Vaniljatankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























