Laita vesi, mehu ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko, lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Pilko halutessasi sekahedelmäpussin omenat ja päärynät pienemmiksi. Lisää hedelmät kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
Hedelmien kiehuessa sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
Ota vaniljatanko pois kattilasta. Lisää rusinat. Valuta joukkoon suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä kannen alla. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron kanssa.
Huuhtele kiisselistä poistettu vaniljatanko, anna kuivua ja käytä uudelleen makua antamassa esimerkiksi kiisseleissä tai kermapohjaisissa jälkiruoissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
213
890
0,2 g
—
46,7 g
44,0 g
4,0 g
2,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
0,5 kpl Vaniljatankoa,
2 rkl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli