Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sekahedelmäkeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen sekahedelmäkiisseli on joulun luottojälkiruoka, joka maistuu myös aamupalalla tai lounaalla riisipuuron kanssa.

Ainekset

5 dl
Vettä
5 dl
Omenamehua
3/4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Vaniljatankoa
250 g
(1 ps) kuivattuja sekahedelmiä
1 dl
rusinoita

Suurus

2 rkl
vettä
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita vesi, mehu ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko, lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

5 dl
Vettä
5 dl
Omenamehua
3/4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Vaniljatankoa
2

Pilko halutessasi sekahedelmäpussin omenat ja päärynät pienemmiksi. Lisää hedelmät kattilaan. Keitä 5 minuuttia.

250 g
(1 ps) kuivattuja sekahedelmiä
3

Hedelmien kiehuessa sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.

2 rkl
Perunajauhoja
2 rkl
vettä
4

Ota vaniljatanko pois kattilasta. Lisää rusinat. Valuta joukkoon suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä kannen alla. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron kanssa.

1 dl
rusinoita

Huuhtele kiisselistä poistettu vaniljatanko, anna kuivua ja käytä uudelleen makua antamassa esimerkiksi kiisseleissä tai kermapohjaisissa jälkiruoissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.11.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

213

890

0,2 g

46,7 g

44,0 g

4,0 g

2,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

0,5 kpl Vaniljatankoa,

2 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli