Sekahedelmäkeitto

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Perinteinen sekahedelmäkiisseli on joulun luottojälkiruoka, joka maistuu myös aamupalalla tai lounaalla riisipuuron kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
5 dlvettä
5 dlomenamehua
3/4 dlsokeria
1/2 kplvaniljatankoa
250 g(1 ps) kuivattuja sekahedelmiä
1 dlrusinoita

Suurus

2 rklvettä
2 rklperunajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Laita vesi, mehu ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko, lisää kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    5 dlomenamehua
    3/4 dlsokeria
    1/2 kplvaniljatankoa
  2. 2

    Pilko halutessasi sekahedelmäpussin omenat ja päärynät pienemmiksi. Lisää hedelmät kattilaan. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) kuivattuja sekahedelmiä
  3. 3

    Hedelmien kiehuessa sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklperunajauhoja
    2 rklvettä
  4. 4

    Ota vaniljatanko pois kattilasta. Lisää rusinat. Valuta joukkoon suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäiset kiehumiskuplat nousevat pintaan, siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä kannen alla. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlrusinoita

Huuhtele kiisselistä poistettu vaniljatanko, anna kuivua ja käytä uudelleen makua antamassa esimerkiksi kiisseleissä tai kermapohjaisissa jälkiruoissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl Vaniljatankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä