Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sekoita piparimuru ja rasva keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.
Tee puolukkatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa puolukkasurvos, sokeri ja rahka. Kuumenna sitruunamehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita kermavaahto joukkoon. Levitä täyte kakkupohjalle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada 3-4 ruokalusikallista vaniljakastiketta kattilaan. Vaahdota loppu vaniljakastike. Kuumenna kattilassa oleva vaniljakastiketilkka ja liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vaniljakastikkeeseen. Valuta se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaniljavaahtoon. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Laita kakku kylmään tunniksi.
Tee kiille kakun päälle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä seos haaleaksi. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
309
1294
19,9 g
10,8 g
24,3 g
17,7 g
0,8 g
7,9 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli