Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttikuorrutettu siika ja piimäkastike

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Yrteistä ja leivänmuruista syntyy juhlava ja herkullinen kuorrute uunissa paistettaville siikafileille. Sekoita piimästä ja tillistä ihanan raikas kastike rapeapintaiselle kalalle.

Ainekset

500 g
siikafileetä (nahatonta, ruodotonta)
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippurina rouhittuna

Yrttikuorrute

50 g
voita
60 g
(2) kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta
1/2
ruukkua tilliä
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
2 tl
sitruunankuoriraastetta

Piimäkastike

1/2
ruukkua tilliä
3 rkl
rypsiöljyä
1 dl
piimää
1/2 dl
majoneesia tai ranskankermaa
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota voi huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.

50 g
voita
2

Pyyhi siiat talouspaperilla, leikkaa tarvittaessa 4 annospalaksi ja siirrä palat leivinpaperille pellille. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 1 rkl mehua. Säästä kuoriraaste kuorrutteeseen ja loppu sitruuna kastikkeeseen. Mausta kalat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

500 g
siikafileetä (nahatonta, ruodotonta)
1 kpl
sitruuna (luomu)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippurina rouhittuna
3

Valmista kuorrute. Murenna leivät ja hienonna yrtit veitsellä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Painele seos kaloille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

60 g
(2) kuivahtanutta vaaleaa leipäviipaletta
1/2
ruukkua tilliä
1/2
ruukkua lehtipersiljaa
50 g
voita
2 tl
sitruunankuoriraastetta
4

Valmista kastike. Soseuta tilli ja öljy kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa siiat piimäkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

1/2
ruukkua tilliä
3 rkl
rypsiöljyä
1 dl
piimää
1/2 dl
majoneesia tai ranskankermaa
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
|
Muokattu: 25.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

406

1699

27,8 g

8,5 g

10,3 g

3,0 g

0,8 g

27,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä,

ruukkua lehtipersiljaa,

2 tl sitruunankuoriraastetta,

ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli