Ota voi huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
Pyyhi siiat talouspaperilla, leikkaa tarvittaessa 4 annospalaksi ja siirrä palat leivinpaperille pellille. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 1 rkl mehua. Säästä kuoriraaste kuorrutteeseen ja loppu sitruuna kastikkeeseen. Mausta kalat sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Valmista kuorrute. Murenna leivät ja hienonna yrtit veitsellä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Painele seos kaloille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
Valmista kastike. Soseuta tilli ja öljy kapeassa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja sekoita kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarjoa siiat piimäkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
406
1699
27,8 g
8,5 g
10,3 g
3,0 g
0,8 g
27,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua tilliä,
ruukkua lehtipersiljaa,
2 tl sitruunankuoriraastetta,
ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli