Pese ja kuivaa appelsiini ja sitruuna. Raasta appelsiinin kuoren ohut oranssi kerros talteen. Raasta myös noin puolet sitruunan kuoren keltaisesta osasta talteen. Kuori appelsiini ja sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele lohkot tai soseuta karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi.
Laita kattilaan sitrusten raastetut kuoret, sitruslohkot, porkkanaraaste, vesi ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ilman kantta. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana.
Kaada seos puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
398
1667
0,3 g
—
93,3 g
93,0 g
4,5 g
1,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli