Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanamarmeladi

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Appelsiini ja sitruuna tuovat porkkanamarmeladiin voimakkaan sitrusmaisen maun. Porkkanamarmeladi sopiikin käytettäväksi appelsiinimarmeladin tavoin vaikka aamiaispaahtoleivän päällä. Kokeile myös juustojen kanssa!

Ainekset

500 g
Porkkanoita
1 kpl
Appelsiini
1 kpl
Sitruuna
1 dl
Vettä
330 g
(1 pkt) hillo-marmeladisokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuivaa appelsiini ja sitruuna. Raasta appelsiinin kuoren ohut oranssi kerros talteen. Raasta myös noin puolet sitruunan kuoren keltaisesta osasta talteen. Kuori appelsiini ja sitruuna kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele lohkot tai soseuta karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi.

1 kpl
Appelsiini
1 kpl
Sitruuna
500 g
Porkkanoita
2

Laita kattilaan sitrusten raastetut kuoret, sitruslohkot, porkkanaraaste, vesi ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi kevyesti sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ilman kantta. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana.

1 dl
Vettä
330 g
(1 pkt) hillo-marmeladisokeria
3

Kaada seos puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 20.7.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

398

1667

0,3 g

93,3 g

93,0 g

4,5 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli