Silakka on keskirasvainen kala. Siksi se on hyvä pehmeän rasvan ja omega-3-rasvahappojen lähde. Kalojen pehmeä, tyydyttymätön rasva on hyödyksi sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyssä. Kalat ovatkin rasvalevitteiden ja kasviöljyjen jälkeen ruokavaliomme toiseksi merkittävin omega-3-rasvahappojen lähde.
Kalat ovat aivojen suosikkiruokaa. Pehmeän rasvan ja omega-3-rasvahappojen lisäksi niissä on aivojen hyvinvoinnille tärkeää B12-vitamiinia ja jodia.
Silakka sisältää runsaasti D-vitamiinia, jota tarvitaan muun muassa luuston terveyden ylläpitoon. D-vitamiini lisää myös elimistön vastustuskykyä viruksia, bakteereja ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Yhdestä silakka-ateriasta saa koko päivän tarpeen D-vitamiinia. Silakka on lisäksi E-vitamiinin ja monien B-ryhmän vitamiinien lähde.
Saat silakasta monipuolisesti myös terveyden kannalta tarpeellisia kivennäisaineita. Sata grammaa silakkaa kattaa ison osan esimerkiksi jodin, kalsiumin ja seleenin päivittäisestä tarpeesta.