Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Englantilainen hedelmäkakku tuorejuustokuorrutteella

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Tuunaa klassinen englantilainen hedelmäkakku piparisella tuorejuustokuorrutteella. Mehevöitä kakku appelsiinimehulla tai konjakilla, ja koristele näyttävästi.

Ainekset

200 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 tl
kanelia
100 g
(1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu)
1 dl
rusinoita
1 dl
mantelirouhetta
3/4 dl
kuohukermaa

Kostutus

1/2 dl
appelsiinimehua tai konjakkia

Kuorrute

200 g
(1 rs) piparkakkutuorejuustoa
1 1/4 dl
kuohukermaa
3/4 dl
tomusokeria

Koristeluun

esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiininkuoret, rusinat ja mantelirouhe keskenään. Säästä osa appelsiininkuorista kakun koristeluun. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

200 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 tl
kanelia
100 g
(1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu)
1 dl
rusinoita
1 dl
mantelirouhetta
3/4 dl
kuohukermaa
3

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa hieman jäähtyneenä.

4

Kostuta jäähtynyt kakku appelsiinimehulla tai konjakilla. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja tomusokeri yhtä aikaa samassa kulhossa. Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle. Koristele kandeeratuilla appelsiineilla ja muilla jouluisilla koristeilla juuri ennen tarjoilua.

1/2 dl
appelsiinimehua tai konjakkia
200 g
(1 rs) piparkakkutuorejuustoa
1 1/4 dl
kuohukermaa
3/4 dl
tomusokeria
esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia

Vinkki: Hedelmäkakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua, koska se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.

Vinkki: Halutessasi valmista koristeeksi kandeerattuja appelsiiniviipaleita.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 28.11.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

432

1808

27,3 g

15,6 g

38,5 g

26,3 g

2,8 g

6,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

esim, kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia,

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli