Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiininkuoret, rusinat ja mantelirouhe keskenään. Säästä osa appelsiininkuorista kakun koristeluun. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Kostuta jäähtynyt kakku appelsiinimehulla tai konjakilla. Vaahdota tuorejuusto, kerma ja tomusokeri yhtä aikaa samassa kulhossa. Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle. Koristele kandeeratuilla appelsiineilla ja muilla jouluisilla koristeilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Hedelmäkakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua, koska se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.
Vinkki: Halutessasi valmista koristeeksi kandeerattuja appelsiiniviipaleita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
432
1808
27,3 g
15,6 g
38,5 g
26,3 g
2,8 g
6,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
esim, kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia,
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli